TSM C Wannes Nimmegeers 1
#Actua
#Nieuws
#Muziek

The Shadow Machine brengt nieuwe single 'Lost' uit en komt met nieuwe EP in 2024

De Gentse band The Shadow Machine heeft begin december een nieuwe single Lost uitgebracht. "Ik heb een tweetal jaar geleden een nummer geschreven over het vastzitten in mijn eigen hoofd als ik aan het piekeren ben. En ik heb nu pas beseft dat die song daarover ging." In het voorjaar van 2024 komt de band ook met een nieuwe EP.

Share

Foto header: © Wannes Nimmegeers

Op 1 december heeft de Gentse band The Shadow Machine een nieuwe single Lost op de wereld losgelaten. "In het nummer heb ik het over de zoektocht naar een manier om uit mijn hoofd te gaan als ik zoveel aan het piekeren ben", vertelt frontman Jo Geboers bij Alexander in Bar Ballekens. "Het gaat vooral over mijn eigen muzikale proces waarin ik muziek als krachtbron probeer te gebruiken om met mijn interne strubbelingen om te gaan."

Lost is de tweede single van de nieuwe EP die in de lente van 2024 verschijnt. "Ook daarin komen de psychologische thema's terug", voegt Geboers eraan toe. "Ik ben psycholoog van opleiding en muzikant. Op deze EP komen mijn twee leefwerelden helemaal samen. Er komen melancholische, donkere thema's aan bod, maar er is ook ruimte voor voldoende hoop in de nummers. Het is zeker niet allemaal kommer en kwel."

LUISTER: JO GEBOERS (THE SHADOW MACHINE) OVER NIEUWE SINGLE 'LOST'

Met dit nummer komt The Shadow Machine dicht bij het geluid van The National. "Het is niet per se het doel om die sound na te doen", vertelt Jo Geboers. "Het is een sound die ik zelf heel tof vind. Ik ga nooit super vrolijke, opzwepende popsongs maken. Dan kom je al snel bij bands als The National of Big Thief terecht."

We geven Lost een plekje in De Onderbelichting. Zelf een suggestie? Mail onze muziekredactie via emilie@quindo.be. 

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok