6289c385 910e 4c17 8f0c 1861c67b4843 jpg
#Actua
#Cultuur
#Nieuws
#Muziek

West Coast Caravan brengt nieuwe single 'Overtime' uit

De Belgische band West Coast Caravan heeft afgelopen vrijdag, 6 oktober 2023, een nieuwe single Overtime gelost. Binnenkort volgen er nog twee andere nummers die, samen met Overtime, onderdeel zijn van een live clip. Die nieuwe clip wordt op 29 november officieel voorgesteld in de Charlatan in Gent.

Share

Foto header: © Taike Dewilde

Overtime is de eerste single sinds West Coast Caravan uit vier bandleden bestaat. "Het was de bedoeling dat Mathias Devestel enkel de keys op Can't Go Home (een single die later dit najaar uitkomt, red.) zou inspelen", vertelt Stijn Hofman, frontman van West Coast Caravan. "Maar die vibe zat zo goed, waardoor we beslist hebben om Mathias alle nieuwe muziek te laten inspelen. Ook op optredens speelt hij mee met onze oudere nummers."

Later dit najaar brengt West Coast Caravan ook nog twee andere singles uit: Can't Go Home en Them Wicked Ways. Die nummers vormen, samen met Overtime, de basis voor de live clip die de mannen opgenomen hebben in de Stormkop in Antwerpen. "We zouden het meteen opnieuw doen, maar misschien niet meer in de winter", lacht Hofman.

"Het was de bedoeling om die clip in oktober of november te schieten. Maar door de planning van onze partners, als Filip Tanghe (producer van o.a. Balthazar en Warhaus, red.) en Lino De Koninck (maker van de video, red.), hebben we pas in januari kunnen opnemen. Dat betekent dus dat we bij temperaturen van -3°C buiten aan het spelen waren."

LUISTER: STIJN HOFMAN OVER OVERTIME, DE NIEUWE SINGLE VAN WEST COAST CARAVAN

West Coast Caravan stelt de nieuwe muziek en de live clip op 29 november 2023 voor in de Charlatan in Gent. Tickets voor dat optreden zijn verkrijgbaar via de website van de Charlatan.

LUISTER: OVERTIME IS DE NIEUWSTE SINGLE VAN WEST COAST CARAVAN

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok