Oproer Road Rock
#Actua
#Muziek

Oproer brengt nieuwe single 'Dreamer On A Leash' uit: "Het is de eerste worp van meer nieuwe muziek"

Oproer heeft een nieuwe single Dreamer On A Leash uitgebracht. Dat is het eerste nummer sinds de debuutplaat We're All Late Tonight uit september 2023. "Na de releaseshow in de AB zijn we direct de studio terug ingekropen."

Share

Foto: Levi Eyders

Het jaar 2024 wordt voor de mannen van Oproer een heel mooi jaar. Met Dreamer On A Leash brachten ze afgelopen week meteen nieuwe muziek uit. "Het is de eerste single sinds het debuutalbum, een beetje een hergeboorte", vertelt frontman Dries van der Schueren. "Het gaat over het herkenbare gevoel van een mooi moment waarvan je denkt: ‘dit is echt fijn’. Maar ook over het feit dat je er niet meer kan naar teruggrijpen, op het moment waarop je dat wil. Door je ervan bewust te worden dat het zo fijn was, ben je het eigenlijk kwijt."

Na de release van het nummer kwamen de eerste reacties van het publiek ook binnen. Veel fans vinden dat het nummer gaat over een herkenbaar gevoel. "Je maakt muziek voor jezelf, maar het is natuurlijk wel fijn om te horen dat mensen zich erin herkennen. Dat is toch een extra laag van voldoening die je eruit haalt."

LUISTER: DRIES VAN DER SCHUEREN OVER NIEUWE SINGLE 'DREAMER ON A LEASH'

Maar na deze single stopt het helemaal niet. We mogen al uitkijken naar meer nieuw werk van Oproer. "Na de show in de AB Ballroom zijn we direct de studio terug ingekropen. Sindsdien zijn we opnieuw aan het schrijven aan de lopende band. Dreamer On A Leash is de eerste worp, maar er komt wel nog van alles aan."

Voor het voorjaar staan er al verschillende concerten op de agenda. "De show in Het Depot op 19 maart staat met stip in onze agenda en hopelijk ook in die van de mensen rond ons." Er komt ook een goedgevulde festivalzomer aan voor Oproer. Op specifieke data is het wel nog even wachten. "Ik weet dat Grensrock is aangekondigd. Máár ik weet ook dat er binnenkort wel hele mooie dingen aangekondigd mogen worden. Wij weten al dat ze heel fijn gaan zijn, er komt een mooie zomer aan", lacht Dries.

LUISTER: DREAMER ON A LEASH IS DE NIEUWSTE SINGLE VAN OPROER

Zelf een suggestie voor De OnderBelichting? Mail onze muziekredactie via emilie@quindo.be!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok