Band photo
#Actua
#Muziek

H3ktor brengt nieuwe single 'Dogs' uit in aanloop naar EP: "Het raakt me dat mensen oppervlakkig denken over bepaalde problematieken"

Een nieuwe maand met veel nieuwe muziek, ook voor H3ktor. De band heeft op vrijdag 1 maart een nieuwe single Dogs uitgebracht. Het is het eerste nummer in aanloop naar een nieuwe EP. "We zijn allemaal mensen en ik denk dat we dat 'menselijke' niet mogen vergeten."

Share

De West-Vlaamse band H3ktor heeft op 1 maart een nieuwe single Dogs uitgebracht. "Het nummer gaat over de vluchtelingenproblematiek die over de hele wereld ontstaat", vertelt gitarist Bram Vanhalst. "Vluchtelingen die aankomen, worden als vuil behandeld en krijgen geen toekomstprespectief. Als je kijkt naar nieuwsuitzendingen, zie je dat het redelijk schrijnend is."

"We wilden daar een nummer over maken om mensen wakker te schudden. Vluchtelingen zijn geen vreemden, maar hebben ook wel hun eigen problemen. Het raakt me dat mensen zeer oppervlakkig denken over bepaalde problematieken. Dat is ook de boodschap die we willen brengen."

LUISTER: GITARIST BRAM VANHALST OVER NIEUWE SINGLE DOGS

Dogs is de eerste single van H3ktor, in aanloop naar een nieuwe EP. Ook daar komen de maatschappelijke thema's aan bod. "Er staat bijvoorbeeld ook een nummer op dat gaat over de problematieken rond opgroeien. 'Hoe kijk je naar de wereld? Hoe ga je om met de balans tussen werk en familie?'", vertelt Bram.

"De EP heet Squares, waarmee we willen zeggen dat we niet spannend of avontuurlijk zijn. We leven gewoon een leven binnen de perken van de maatschappij, maar dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. We worstelen allemaal wel met zaken als de balans tussen werk en gezin, of het verlies van een kindje."

LUISTER: DOGS IS DE NIEUWE SINGLE VAN H3KTOR

De EP komt enkel op streaming uit. Geen nood als je H3ktor eens live aan het werk wil zien. "Er staan al een aantal concerten op de planning voor de komende tijd. De belangrijkste? Op 25 mei spelen wij een releaseshow van Squares in Boegie Woegie in Menen."

Zelf een suggestie voor De OnderBelichting van Quindo? Tip onze muziekredactie via emilie@quindo.be!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok