Over Ons

Straffe Radio Voor Jong Kortrijk

Quindo is het Kortrijkse medialab met een avontuurlijke jongerenradio. Vanuit een state-of-the art-studio en professioneel uitgeruste redactie maken jongeren straffe radio en media voor jongeren van 16 tot 30 jaar.

Atypische klanken

Quindo staat synoniem voor atypisch, avontuurlijk, vernieuwend en open van geest. We laten muziek horen waar anderen doof voor blijven en promoten lokaal talent, met veel aandacht voor niche-genres.

In onze woordprogramma’s en op onze website brengen we op een originele en kritische manier informatie die jongeren uit de Kortrijkse regio aanbelangt, zowel vrijetijdsonderwerpen als maatschappelijke thema’s.

Experimenteren graag

De jongerenradio is het kloppende hart van het medialab van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest). Het is een plek waar jongeren leren experimenteren met alle vormen van media, waar innovatieve mediatoepassingen worden getest en de relatie tussen mediaproducent en mediagebruiker wordt onderzocht.

Quindo is trouwens de enige webradio van het land die door de overheid is erkend als gemeenschapsradio en community medialab.

Iedereen welkom

Quindo draait op 150 vrijwilligers. Zij zijn actief als radiodj, presentator, technicus, producer, graficus, redacteur, fotograaf, cameraman of webdesigner.

Alle soorten jongeren, ongeacht ervaring, ambitie of afkomst, kunnen zich hier bijscholen via een persoonlijk vormingstraject.

Quindo heeft veel aandacht voor de sociale inclusie en activering van kwetsbare jongeren. Bezoek daarvoor onze Radio Respect-pagina.

Talent gezocht

Quindo is altijd op zoek naar creatief talent met een passie voor muziek en media. Geld krijg je er niet voor, maar wel veel kansen om samen met een maffe bende te experimenteren met professioneel materiaal in een splinternieuwe radiostudio.

Zin om mee te werken? Mail gerust naar info@quindo.be of contacteer ons via facebook