Bar Ballekens Lions Droomfabriek 13
#Good to know
#Nieuws

Lions Club lanceert 'Lions Droomfabriek': "Mijn droom? Dromen van anderen waarmaken"

De Lions Club is een wereldwijde groep van clubs waarvan de leden zich vrijwillig inzetten voor het goede doel. De serviceclub ondersteunt verenigingen door bijvoorbeeld geld in te zamelen voor hen. Met Lions Droomfabriek willen ze nu dromen van mensen met een beperking, kinderen en ouderen vervullen. "We gaan nu echt kijken of we al onze gemeenschappelijke sociale doelen kunnen bereiken en daar iets mee kunnen doen."

Share

Foto: Amy Van Parys

Het project Lions Droomfabriek loopt al een tijdje in de Lions Club van Hans Rottiers. Als gouverneur voor West- en Oost-Vlaanderen kreeg hij de opdracht om ook projecten te initiëren die verschillende lokale clubs samenbrengen. "Ik wilde het mooi en ludiek houden en dacht dus aan de Droomfabriek", vertelt hij. 

Met Lions Droomfabriek gaan de West en Oost-Vlaamse Lions Clubs dus samen aan de slag. "Het verschil met de Droomfabriek op VRT1 is dat wij het willen opentrekken naar al onze sociale doelen. We willen niet focussen op één persoon, maar willen ervoor zorgen dat meerdere mensen een onvergetelijk moment kunnen beleven."

"Het concept van de Droomfabriek is heel laagdrempelig. Je kan er heel makkelijk op instappen en er zijn heel veel mogelijkheden voor. We werken al heel veel rond kinderarmoede. Maar ik wilde dat opentrekken, omdat ik bijvoorbeeld ook eenzame ouderen wilde bereiken. Onze clubs moeten inpikken op hun dromen, zij moeten dat mogelijk kunnen maken."

LUISTER: GOUVERNEUR HANS ROTTIERS OVER 'LIONS DROOMFABRIEK'

"Dromen en fantasieën, je kan je niet voorstellen wat daar allemaal uitkomt", vertelt Hans Rottiers bij Alexander in Bar Ballekens. "We hebben concreet al een 30-tal dromen gelanceerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om de droom: ‘ik wil eens met een sportwagen meerijden.’ We lanceren dat dan in een club die een rally organiseert."

"Iemand zei: ‘ik heb hier 250 kinderen die nog nooit de zee gezien hebben.’ Dat kunnen wij ons bijna niet voorstellen. Daarom gaan we nu bussen inleggen om die mensen naar de zee te brengen. Ze krijgen daar een hele dag op het strand, we gaan zandkastelen bouwen en we eindigen met een groot kampvuur. Er zijn ook twee artiesten die liedjes gaan zingen en de scouts hebben aangeboden om een barbecue te voorzien."

Scenarist Dominique Deruddere is peter van de actie. Zelf een droom? Stuur hem hier in voor de Lions Droomfabriek.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok