Tuur WW
#Cultuur
#Good to know
#Muziek

Wilde Westen zoekt Young Curators voor 2024

Onze buren van Wilde Westen gaan voor de derde keer op zoek naar een toffe bende 'Young Curators', die mee willen bepalen welke namen er op de affiche staan. Iets voor jou? Tuur Byttebier kwam er alles over vertellen bij Amy en Juliette.

Share

De Kortrijkse concertorganisator Wilde Westen gaat ook in 2024 op zoek naar enkele 'Young Curators", die hun eerste stapjes in de muzieksector willen zetten. "Het is eigenlijk een sterke stage, het kan mooi op de cv staan", vertelt Tuur Byttebier in 'De Onderbelichting'.

"Wij willen jonge mensen graag verbinden aan onze organisatie. Daarnaast willen we die jongeren gaan onderdompelen in de muziekindustrie. Dat doen we door hen te laten genieten van workshops of volledig carte blanche te geven om iets te programmeren."

"Het is heel interessant voor die jonge mensen, zij kunnen heel veel opsteken van professionals die al een tijdje meedraaien in de sector. Bovendien is het ook voor ons heel interessant, want die jongeren zijn de toekomst. Zij hebben ook veel meer de vinger aan de pols, van wat er nu aan het gebeuren is qua opkomend talent, of van wat er leeft binnen de muzieksector. Ik denk dat ze daar meestal een sterke knowhow in hebben."

LUISTER: TUUR BYTTEBIER OVER 'YOUNG CURATORS' BIJ WILDE WESTEN

"Het is de eerste editie waar ik zelf aan meewerk, maar ik heb de vorige edities links en rechts zien passeren en daar heel veel goeds over gehoord. De jongeren organiseerden dan bijvoorbeeld een concertje in de foyer van De Kreun of kregen via Sonic City een podium om iets te doen."

"Hoe wij het project praktisch gaan indelen? Binnen ieder event dat de young curators organiseren, verdelen we de groep in drie delen. Team artistiek selecteert jong talent en gaat creatieve concepten ontwikkelen. Dan hebben we ook een team communicatie dat ervoor gaat zorgen dat er publiek is. Tot slot is er ook nog een team productie, dat zorgt dat alles verloopt op het moment zelf. Als de jongeren van alles een beetje gaan snoepen, zal dat ongetwijfeld een heel interessante ervaring zijn."

Deadline voor de inschrijvingen is 1 februari 2024. Meer info op de site van Wilde Westen.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok