Boektop
#Cultuur

Xpo Kortrijk verwelkomt deze herfstvakantie de derde editie Boektopia

Op zaterdag 28 oktober ging de derde editie Boektopia, opvolger van de Antwerpse boekenbeurs, van start. Boektopia vindt plaats in de Xpo van Kortrijk en duurt tot en met zondag 5 november.

Share

Met meer dan 700 activiteiten en een volle parking is de derde editie van Boektopia van start gegaan. Het evenement verspreidt zich over verschillende hallen en zalen, wat meteen ook goed is voor je stappenteller.

Boektopia is de perfecte gelegenheid om er met de familie even van tussenuit te gaan. Zowel voor jong en oud zijn er tal van zaken te doen. Je kan er je boeken laten signeren, een korte babbel doen met de verschillende auteurs, lezingen bijwonen en snuisteren in de vele boeken die er te vinden zijn. Van stripboeken tot boeken over persoonlijke ontwikkeling tot kalenders, er is voor elk wat wils. 

Bij de voorstellingen zijn zowel bekende- als minder bekende namen zijn te zien én te horen, waaronder Zuhal Demir, Herman Brusselmans en Lieven Scheire. Ook Merho, striptekenaar van De Kiekeboes, was aanwezig voor een allerlaatste signeersessie. Dat was dan ook een groot succes met lange wachtrijen.

Boektopia mag dan wel een boekenbeurs zijn, maar het is voor meer dan alleen boekenliefhebbers interessant. Naast de vele lezingen en signeersessies kan je er ook workshops volgen. Leren papier scheppen is daar één van. Je kan er ook kookdemo’s bijwonen en live podcasts met tal van auteurs volgen.

Voor de kinderen is er een volledige hal gevuld met tekeningen en springkastelen waar ze zich kunnen uitleven. Ook kan je terecht in het voorleesbos om even tot rust te komen.

In november komt Boektopia naar jou toe. Dan trekt het met auteurs naar onder andere scholen en bibliotheken om signeersessies, voorstellingen en lezingen te organiseren.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok