Ssmilesafari
#Cultuur

Interview: 'Smile Safari' komt naar Kortrijk

Tik Tok en Instagram zijn op dit moment ontzettend populair over de hele wereld. Hannes Coudenys weet dat ook, een tijdje geleden stichtte hij Smile Safari, een groot Tik Tok -en Instagrammuseum in Brussel. Je kan er op één locatie heel veel leuke foto's nemen. Het gebouw is ingedeeld in verschillende ruimtes waar je de gekste foto's kan maken met een bijpassende achtergrond. Dat concept vind je nu ook in Kortrijk.

Share

Foto header & thumbnail: @hannes_bhc

Vanaf nu kan je in Kortrijk de mooiste plekjes van de stad ontdekken door een Instagram-wandeling. Het is de bedoeling dat je een route volgt die je meeneemt langs alle coole en meest fotogenieke plaatsen van Kortrijk. Daar kan je dan leuke Instagramfoto's nemen of die populaire Tik Tok opnemen. Langs de route vind je ook 10 instawalls die speciaal gemaakt zijn voor Kortrijk. Die stickerwalls zijn natuurlijk niet de enige plaatsen waar je een foto kan maken. Ook de graffitimuur bij Texture, de bank van Jeppe Hein aan de verlaagde Leieboorden en de gekleurde huisjes van de Hagedissenstraat werden aan de route toegevoegd.

Als kers op de taart kan je ook een bezoekje brengen aan 'Smile Safari pop-up' in K in Kortrijk. De stad werkt daarvoor samen met Hannes Coudenys van Smile Safari. Deze pop-up is een kleinere versie van de hoofdlocatie in Brussel en is gratis te bezoeken. Alexander kon tijdens #Ballekens bellen met Hannes om te praten over dat project. Hij vertelde toen dat deze pop-up er gekomen is door een vraag van beide kanten. Stad Kortrijk zat met het idee om zo'n instagrammuseum te realiseren in de stad en Hannes wilde Smile Safari graag uitbreiden. Op die manier hebben ze elkaar gevonden en daardoor kan jij nu ook leuke foto's maken in Kortrijk. Het Disneyland voor Tik-Tokkers en Instagrammers is geopend op woensdag en vrijdag van 13u tot 18u en op zaterdag tussen 11u en 18u.

Hieronder kan je het interview uit #Ballekens nog eens beluisteren.

Meer info over de wandeling en de route vind je op toerismekortrijk.be.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok