Banner REINES
#Cultuur
#Redactie
#Muziek

REINES komt sterker uit lockdown met '(I Wanna) Get Out': "beu om binnen te zitten"

Geen voorprogramma van Pommelien Thijs, maar wel een band die je moet leren kennen: REINES. Als je dat vertaalt vanuit het Frans dan krijg je 'koninginnen', maar de echte inspiratie voor de bandnaam was het nummer 'Ta Reine' van Angèle. "Uiteindelijk hoor ik ook gelijkenissen tussen Angèle en ons, maar ik denk dat dat eerder onbewust is."

Share

Foto: Evelyne Schoofs

Lissa Staepels en Loïc Van Weyenberg vormen het producerduo achter REINES. Momenteel studeren ze samen aan het conservatorium in Gent, maar ze leerden elkaar al kennen in het MUDA Atheneum voor Podiumkunsten in het Gentse Evergem. "We volgden daar samen een voorafgaand jaar voor het conservatorium om een beetje meer kennis op te doen en in dat eerste jaar hebben we elkaar leren kennen. Dat is ondertussen vier jaar geleden."

LUISTER: LISSA VAN REINES OVER '(I WANNA) GET OUT' EN TOEKOMSTIGE EP?

Zo ontstond REINES tijdens de coronapandemie. Ze schreven meteen ook hun eerste nummer '(I Wanna) Get Out'. "Die song is gemaakt via een videocall, want we mochten door de lockdown niet naar buiten. Het nummer gaat voornamelijk ook over dat gevoel dat we het beu waren om binnen te zitten en we naar buiten wilden gaan. Dat is de letterlijke betekenis, maar iedereen kan daar zijn eigen interpretatie aan geven.

Hoewel "(I Wanna) Get Out" het allereerste nummer is dat Loïc en Lissa samen schreven, bleef het nog even in de kast liggen en verschenen er ondertussen andere songs. "Het was moeilijk om '(I Wanna) Get Out' af te werken. Ondertussen zijn we ook al enkele jaren verder als producers en kregen we een kritische blik. We bleven ook altijd nieuwe ideeën horen. Dus we hadden het even laten liggen. Want als je er zodanig op focust, dan zie je het soms even niet meer. En nu is het klaar!"

LUISTER: REINES MET '(I WANNA) GET OUT'

Naast nieuwe muziek, deed REINES ook een gooi naar het voorprogramma van Pommelien Thijs. "We hadden een tijdje terug een Engelstalige versie van 'Ongewoon' gemaakt. Dit was toen op TikTok warm onthaald bij Pommelien-fans. Dus we wouden een kans wagen om samen met haar op tour te gaan." Helaas zijn ze niet gekozen, maar ze laten hun hoofd niet hangen. "Dit jaar komen er toffe dingen aan. Er komt sneller dan je denkt nog een nieuwe single aan. We werken ook aan een EP en wie weet komt die nog uit in 2024", sluit Lissa af.

Wil je meer onderbelicht talent leren kennen? Check het dan hier, want tijdens de Week van de Belgische muziek sprak Quindo elke dag met andere opkomende artiesten!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok