#Cultuur

Intieme sfeer en herkenbare personages: The Reject (Budascoop)

De 19-jarige Sandy Kelemba beleefde zondag een fantastische avond. Haar kortfilm ‘The Reject’ ging in première in de Budascoop in Kortrijk. De combinatie van de film, de sfeer in de Budascoop en een uitverkochte zaal zorgde voor de perfecte zondagnamiddag. Wij gingen met Quindo een kijkje nemen!

Share

In ‘The Reject’ worden we meegenomen in het verhaal van Naomi, een Vlaams meisje met kroeshaar dat al sinds ze klein is worstelt met onzekerheden zoals zelfacceptatie en afwijzing, zowel van anderen maar ook naar zichzelf. Ze is bang voor de reacties en blikken van anderen wanneer ze zichzelf probeert te zijn.  

The Reject gaat naast zelfacceptatie en afwijzing ook over liefde, empowerment en groei. Sandy benadrukt in de kortfilm het belang van zelfliefde en begrip, ondanks alle stereotypen en sociale normen die er bestaan in onze samenleving. “Hoe kan ik van u houden als je niet eens van jezelf houdt?” klinkt het in de film.

Spiegel van de maatschappij

Sandy wil met haar kortfilm maatschappelijke thema’s tot bij jonge mensen brengen. De regisseuse slaagt erin om een intieme sfeer te creëren, waarbij de kijker zich gemakkelijk kan herkennen in de verschillende personages. Ook dient het verhaal als een spiegel voor nieuwe uitdagingen in een diverse samenleving.

Sandy en de volledige cast moedigen met hun film jongeren aan om te praten over diversiteit en acceptatie. Opvallend is daarbij hun aanwezigheid op het filmfestival in Oostende. Het feit dat de film geselecteerd werd om daar vertoond te worden benadrukt de maatschappelijke relevantie ervan.

En het stopt niet voor Sandy en de cast, want ze is ondertussen al bezig aan een vervolg. Ze wil graag van ‘The Reject’ een reeks maken en elk personage uitvergroten in hun eigen film. In de volgende editie zal het personage ‘Nathan’ centraal staan. Wij kijken er alvast naar uit!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok