Belpopboek
#Cultuur
#Muziek

Jan Delvaux stelt boek over Kortrijkse Belpop voor bij #Ballekens

Heb je nog een kerstcadeau nodig voor iemand die van muziek houdt of graag leest? Misschien is het het nieuwe boek van Jan Delvaux wel wat je zoekt. Het boek heet Van Johny Turbo tot Amenra. Die titel werd niet toevallig gekozen, Jan Delvaux bespreekt namelijk 30 gebeurtenissen van binnen de Belpop-cultuur. De genres die aan bod komen zijn ook totaal verschillend, vandaar ook de titel.

Share

De levende harde schijf van Belpop, Jan Delvaux, beschrijft maar liefst 30 verschillende gebeurtenissen uit te geschiedenis van Kortrijkse Belpop in 127 bladzijden. Het boek is ontstaan door een theatervoorstelling van Delvaux en Jimmy Dewit. Stad Kortrijk vroeg hen om een voorstelling te maken over de Belpop in Kortrijk. Het is als het ware de research van de voorstelling die werd omgezet in een boek. Naast die gebeurtenissen bevat Van Johny Turbo tot Amenra ook enkele interviews en heel veel foto's. Voor die interviews schakelde Delvaux de hulp van Sandra Genijn in.

Door zijn ervaring, was het voor Jan Delvaux ook niet zo moeilijk om het boek te schrijven. Om zich wat voor te bereiden op het schrijven zelf, ging hij op zoek in zijn archief en sprak hij ook met andere personen die de liefde voor Belpop met hem delen. Hij schreef ook al enkele boeken over Belpop in andere steden, maar dat van Kortrijk is, volgens Delvaux zelf, de beste.

Alexander had een uitgebreid gesprek met Jan Delvaux. Dat interview kan je hieronder beluisteren!

Van Johny Turbo tot Amenra is te koop in de Kortrijkse boekhandels en via ticketshop.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok