Fotograaf: Simon Debbaut-L’Ecluse
#Cultuur

Misselijkmakende kracht van ‘Skunk’ zet aan tot nadenken

Koen Mortier onthult met ‘Skunk’ de gruwelijke realiteit van huiselijk geweld en drugsverslaving in een aangrijpend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. In de film maken we kennis met Liam, een jonge gast die zijn weg probeert te vinden in een waas van chaos en zijn berispte verleden.

Share

Foto header: Simon Debbaut-L’Ecluse

‘Skunk’ werpt een genadeloos licht op de schaduwzijden van het leven. Het verhaal draait om Liam, een jongen die opgroeit in een angstaanjagende omgeving vol geweld en drugsmisbruik. Hij wordt geplaatst in een jeugdinstelling in de hoop te ontsnappen aan zijn verontrustend verleden, maar ook daar kan Liam geen rust vinden.

De kracht van de film ligt in de onverbloemde eerlijkheid. Mortier ontvangt de grimmige realiteit en zet deze om in een verontrustende reis door de diepten van het menselijk lijden, waar elke glimp overschaduwd wordt door de duisternis die Liam omringt. We worden voortdurend meegesleurd in de pieken en dalen van zijn leven, waarbij geen enkel moment gespaard blijft van de hevige angst die hij ervaart.

De grimmige sfeer op de verschillende locaties benadrukt de beklemming die Liam voelt in zijn leven. Wat een normaal gebouw lijkt te zijn in het dagelijks leven, wordt in deze film omgezet naar een vreselijke plek. Elk element wordt zo reëel in beeld gebracht waardoor de tragische realiteit nog harder binnenkomt, samen met de nadruk dat het gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen.

‘Skunk’ is geen film voor de gevoelige ziel. Liam grijpt je bij de keel en lost niet tot het einde. Dat einde brengt een schokkende wending waardoor de kijker met een verbijsterend gevoel achterblijft. Het toont de werkelijke en gruwelijke impact van een walgelijk verleden dat, ondanks de ongemakkelijkheid, een krachtige en onvergetelijke impact nalaat.

Skunk speelt sinds 13 maart 2024 in de Belgische zalen.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok