Bikkelen Amy Van Parys
#Cultuur
#Redactie

Kliek Frank haalt voor memento het spel bikkelen van onder het stof

Ken jij het spel bikkelen nog? Speciaal voor het Mementofestival duikt het collectief Kliek Frank in het thema 'Spelen' met de expositie 'Bikkelen'. Larissa Viaene, lid van het collectief, vertelde er alles over tegen reporter Amy.

Share

Foto: Amy Van Parys

Het collectief Kliek Frank pakt op het Mementofestival uit met de expositie Bikkelen. Het past perfect binnen het thema Spelen. "Bikkelen is namelijk een spel waarbij je enkele stenen opgooit en deze dan met de bovenkant van je hand probeert te vangen. Het is ook een werkwoord dat ‘hard werken, ploegen, ervoor gaan’ betekent. Er zit een hele filosofie achter het woord en het is dus veel meer dan gewoon een spelletje", vertelt Larissa Viane.

LUISTER: LARISSA VIANE OVER EXPO 'BIKKELEN' EN KLIEK FRANK

"In het collectief Kliek Frank zitten er verschillende kunstenaars zoals schilders, multimediale kunstenaars... Iedereen heeft het idee Spelen op zijn eigen manier geïnterpreteerd en uitgewerkt. Er zijn kunstwerken tentoongesteld maar er zijn ook andere werken waar je effectief mee kan spelen en zo dus het kind in je weer naar buiten kan brengen. Er is voor jong en oud wat wils."

Bikkelen is meer dan een spel. Het is ook een werkwoord dat ‘hard werken, ervoor gaan’ betekent.

Het werk dat Larissa maakte heet ‘Teka teki’. "De naam komt van het Indonesisch waar het puzzelstuk, raadsel betekent. Het is eigenlijk een visuele voorstelling van het leven. Het leven bestaat uit verschillende puzzelstukken die je kan leggen hoe je dit zelf wil. Sommige puzzelstukken zijn moeilijker te leggen, zoals sommige onderwerpen moeilijker te plaatsen zijn in het echte leven. Iedereen kan de puzzelstukken verleggen, wat wil aantonen dat andere mensen ook een invloed hebben op je leven."

Je kan de expositie nog bezoeken tot en met 31 maart 2024 in Atelier Nooitgedacht.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok