JULIUS banner wazig
#Cultuur
#Redactie
#Muziek

JULIUS met Engelstalige single 'Up To You', maar binnenkort in het Nederlands?

Het jaar goed inzetten? Dat heeft de band JULIUS duidelijk begrepen. Halverwege januari brachten ze hun nieuwe single 'Up To You' uit en met succes: na een week heeft het nummer al 10.000 streams. Tijdens De OnderBelichting belden Ellenmae en Sem even met de mannen van JULIUS.

Share

Foto: Zina Kenens

JULIUS heeft een goed weekend achter de rug, want de nieuwe single 'Up To You' wordt veel gestreamd. Achter die single zitten drie mannen die spontaan gegroeid zijn tot een band. "Ik heb Emiel leren kennen toen wij ongeveer 16 jaar waren. We zaten samen op school en begonnen toen te experimenteren met muziek", vertelde Bart Mannens van JULIUS tijdens De OnderBelichting.

LUISTER: JULIUS OVER SINGLE 'UP TO YOU' EN VOORNEMENS 2024

Het is via een vriendin dat Bart en Emiel zanger Pieter leerden kennen. "Zo ben ik daar per ongeluk binnen gestruikeld. Uiteindelijk zijn we dan ook heel toevallig beginnen schrijven", vertelde Pieter nog.

Hun muziek heeft invloeden van Harry Styles en Charlie Puth. "Die muziek spreekt ons hard aan. Het heeft die catchy en poppy vibe. Volgens mij komt daar allemaal goud uit als je die mannen in een studio hebt. Dus Harry mag ons altijd bellen."

LUISTER: 'UP TO YOU' VAN JULIUS

Momenteel brengt de band alleen Engelstalige muziek uit. "Aan het Frans hadden we zelf nooit gedacht, maar het Nederlands sluiten we niet meteen uit. De opties liggen nog open", zei Bart. "Maar in het Engels schrijven, verloopt bij ons net iets organischer dan in het Nederlands", vulde Pieter aan.

Het jaar 2024 mag voor de band JULIUS veel optredens en nieuwe singles brengen. "Veel nummers zitten in de demofase. Het zou tof zijn om die ook te tonen aan de buitenwereld. En ik wil ook graag eens kijken of we iets in het Nederlands kunnen maken, maar we zullen nog zien wat dat geeft'", aldus Pieter.

Alle interviews van tijdens de Week van de Belgische Muziek kan je nalezen op onze blogpagina.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok