Wonka 4
#Cultuur

Must-see: Chalamets wondere wereld in 'Wonka'

Net zoals de gekende klassiekers zorgt deze nostalgische familiefilm (die je ook perfect alleen kan gaan bekijken) voor de juiste hoeveelheid warmte in deze koude dagen. Wonka is een must-see!

Share

Wonderboy Thimothée Chalamet bewees zijn gelaagdheid meerdere malen (koene ridder in 'DUNE' en 'The King', emotionele ado in 'Call me by your Name', gentleman in 'Little Women'). Deze schil zingt, danst en zet een heerlijk personage neer: een altijd-vrolijke magische Wonka, die z’n grote droom nastreeft in een op Parijs gelijkende fantastische hoofdstad (met af en toe wat Cambridge-achtige steegjes en campussen).

De film zit vol herkenbare en des te hilarische zaken. Van ‘lees de kleine lettertjes’ tot het lachen met de Premium Economy-reiziger (is die zak nootjes het extra geld wel echt waard?) De magie is subtiel en prachtig in beeld gebracht.

Chalamet wordt bijgestaan door een topcast. Wie Hugh Grant in de meest Britse doch minst romantische rol van zijn leven wil zien: dit is je kans! Als Oempa-Loempa komt hij minstens even beschaafd over als Charles in Four Weddings and a Funeral. Olivia Colman is om op te eten. De rol van oplichter speelt ze met zodanige overtuiging dat je als kijker kan zien dat ze plezier heeft in haar rol.

Een Warner Bros-film in de Budascoop, dat trekt volk dat de ongesproken omgangsregels van een alternatieve bioscoop niet per se kent. Verwacht je tijdens de film dus aan het traag-maar-lang-geritsel van binnengesmokkelde chipszakken. Dan weet je weer waarom je de grote cinemazalen vermijdt. Los daarvan: must see! En als je kan: neem een kind mee, dat lijkt de ervaring te versterken maar is uiteraard een volledig vrijblijvende extra.

Wonka speelt nog tot 28 januari in de Budascoop in Kortrijk.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok