Blackgasolines
#Cultuur
#Muziek

"Het was eigenlijk een kleine ramp!" - Bradley van The Black Gasolines stelt debuutalbum voor!

Twee weken geleden losten de mannen van The Black Gasolines hun debuutalbum It Took A Lifetime. En dat mag je letterlijk nemen, het heeft echt een leven lang geduurd om de plaat te maken. Eind 2019 begonnen Bradley, Lukas, Justin en Matthias met het maken van het album. Ze schreven aan de nummers in het zuiden van Frankrijk, maar moesten door de lockdown alles thuis opnemen.

Share

Foto thumbnail: Sieske Daneel

Als je de titels van alle nummers op het album bekijkt, kan je een klein verhaaltje vormen. It Took A Lifetime werd dan ook een concept album. Het gaat over een man die plots overlijdt en beseft dat zijn leven er niet uitzag zoals hij het eigenlijk graag gezien had. Voor het maken van de singles gingen de mannen van The Black Gasolines op zoek naar enkele artiesten die hun steentje wilden bijdragen aan het album. "We hebben twee dagen voor de opname een mailtje gestuurd naar enkele mensen om te vragen of ze ons wilden helpen. In de studio hebben we wat geëxperimenteerd en plots zat er een saxofoon in onze nummers!", vertelde Bradley afgelopen zaterdag aan Alexander. Eén ding is zeker, de mannen hebben een album gemaakt waar ze erg trots op zijn.

Alexander nodigde Bradley afgelopen zaterdag uit in de studio. Ze hadden het o.a. over de titel, de albumhoes EN en aankomende optredens. Dat gesprek kan je hieronder nog eens beluisteren!

Benieuwd naar het album? Je vindt het hieronder terug!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok