Rye
#Cultuur
#Nieuws
#Event
#Muziek

Sinksen In De Far West: what to do?

Binnen enkele weken is het weer zover: Sinkseeeeen! Voor het officiële programma is het nog een kleine week wachten, maar wij geven je nu al een overzicht van de evenementen die al aangekondigd zijn!

"Mo euhm... Wanjir ist eigenlik were Sinksen?" 

Awel é, da's binnen:

Share

Sinksen? 

Sinksen is wellicht het grootste stadsfestival in West-Vlaanderen en gaat elk jaar door tijdens het pinksterweekend. Het is voor veel Kortrijkzanen hét hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit weekend geven de Kortrijkse horecazaken & verenigingen het beste van zichzelf met o.a. straattheater, optredens, raves en een van de grootste rommelmarkten van België. Voor de volledige line-up is het nog een weekje wachten. Maar intussen vind je al een paar evenementen op Facebook. Wij zetten er alvast enkele op een rijtje!


Dit was Sinksen 2022

Sinxen - 't Straatje (25-29 mei)

Beginnen doen we met een leuk nieuwtje. Voor het eerst werken alle cafés in 't Straatje samen aan één gezamenlijke line-up. Jup: geen clashende muziek meer, maar een heus mini-festival met een lopende toog van maar liefst 60 meter! Op de line-up staan o.a. Hair Baby, Pingpongclub, The Kids, Morris & Son, Green Onions en DJ-sets van oa. 2 KG Hoofdvlees, Lotto en Stereo Troopers.

Meer info: Sinxen

Wist je trouwens al dat er een nieuw café is geopend in 't Straatje? Patron. opende op 18 april de deuren, en viert dit nog tot eind april. Als je erbij wilt zijn, moet je wel een plaatsje reserveren.

Sinxen Vlas - Vlasmarkt (26-29 mei)

Naar jaarlijkse gewoonte is ook de Vlasmarkt van de partij met een mini-festival. Ook daar werken alle cafés samen aan één gezamenlijke line-up. Nog een gelijkenis met Sinxen in 't Straatje is dat ook 2 KG hoofdvlees er een DJ-set zal draaien. Verder staan ook o.a. DJ Ubuntu, DJ Bobalicious, Discobaar Sjarzebuzze, Bowy, Outtah Circle Crew & Kokonuts op het programma. Maandag neemt The Pit's het ook enkele uren over. Zij boekten Röt Steward, Pedigree, Kill Test en Isolatietape.

Meer info: Sinxen Vlas - Far Far West

Sinxen Saturday & Sunday - Dak van De Kreun (27-28 mei)

Wilde Westen kruipt weer op hun DAK tijdens sinksen. Zaterdag kan je er Vieze Meisjes, Tuff Guac en Kania Tieffer aan het werk zien. Zondag zijn DJ's Morocho Loco, Tapex B2B Jacky Le Mauvais, Boutros B2B L.A.N.C.K.M.A.N., Nifco, Aroh en M I M I aan de beurt.

Meer info: Sinxen Saturday op 't Dak & Sinxen Sunday op 't Dak 

Reflex x De Stroate - Skatebowl (27 mei)

Op 27 mei vind je JH Reflex en De Stroate aan de Skatebowl.

De Stroate organiseert er vanaf 13u King of the Bowl en om 16u30 een rap battle. De winnaar van beide battles krijgt maar liefst €150! Voor deze King of the Bowl werd gekozen voor een all-style seven to smoke dans battle. Doorlopend kan je ook Street Artists aan het werk zien.

Om 19u mag Nachtshift (het Drum 'n Bass concept van Reflex) hun 5-jarig bestaan te vieren. Voor hun 10de editie nodigden ze de Oostenrijkse drum 'n bass legende Dkay uit naar Kortrijk. Verder zullen Atmos b2b Blanko en MDRLR ervoor zorgen dat je je bass face mag opzetten.

Meer info: De Stroate "Present" & Nachtshift XL

De Stroate - Hip Hop Palace (26-28 mei)

Nu De Stroate is verhuisd naar Hip Hop Palace, maken ze meteen gebruik van hun nieuwe ruimtes om ook daar een programmatie te voorzien. Hoe deze eruit zal zien verklappen we nog niet. Hou dus zeker de sociale mediakanalen van het hip-hopcentrum in de gaten!

Meer info: Volg De Stroate via Facebook!

Sinksen @fundum (26-27 mei)

Op 26 en 27 mei, kan je ook terecht in de @fundum voor een battle of the bands en enkele optredens. Vrijdag strijden 6 bands voor een opnameweekend bij Jeddraudio en een optreden op het 1-jarig bestaan van het café. Zaterdag kan je vanaf 20u genieten van All I know, Stranded Nowhere en Motion Blur.

Ontdek de deelnemers van de Battle of the Bands of klik hier voor meer info over de bands die er zaterdag optreden

Fun K-Town en Strafstudie - Kortrijk Weide (26-29 mei)

Net zoals vorig jaar zal je terug kunnen dansen en raven in Kortrijk Weide. Fun K-town host er opnieuw twee stages aan de Vuurschaal & Onder De Brug. De Line-up is nog niet bekend, wel werden de hosts voor "Onder De Brug" aangekondigd: RAW, Club Sudato & Formula.

Fun K-Town krijgt er ook een buur bij! Strafstudie verhuist namelijk naar het Nelson Mandelaplein. Je kan er drie dagen lang raven op de beste retro, house en techno.

Meer info: Fun K-Town & Strafstudie

Sinksen at Crate Records - Overbekeplein (26-29 mei)

Op het Overbekeplein is het Crate Records die je zal verblijden van muziek. De vinylshop heeft Katastrofa Sounds, Speed Dial 7, Harvesters en Vaag geboekt. Afsluiten doen ze maandag met het Amerikaanse The Grasping Straws.

Meer info: Sinksen 2023 at Crate Records

Barrio Cantina Foodtruck Festival - Schouwburgplein (29-29 mei)

Als je voor (of na) het feesten een hongertje hebt, is het schouwburgplein de place to be. Daar opent Polé Polé's foodtruck festival Barrio Cantina namelijk hun saloon. Je vindt er tientallen foodtrucks met wereldse gerechten. Daarnaast zullen ook enkele DJ's het beste van zichzelf geven!

Meer info: Barrio Cantina Kortrijk

Rommelmarkt - Stadscentrum Kortrijk (26-29 mei)

Heb je spullen die je niet meer nodig hebt, en wil je ze verkopen? Of wil je spullen upcyclen? Dan zal de rommelmarkt wellicht iets voor jou zijn! Het is een van de grootste rommelmarkten van ons land, goed voor tot 1400 standjes! Je vindt de rommelmarkt in het winkelwandelgebied, op de veemarkt, aan de Leie en in het Overbekeplein. De rommelmarkt is ook uiterst geschikt voor een ruiltocht, zo bewees Louis vorig jaar.

Als je zelf wat spullen wilt verkopen kan je je vanaf 24 april inschrijven via de Ticketshop. Een plaats van 5 meter breed zal je €15 kosten.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok