Priscilla 3
#Cultuur

‘Priscilla’, de film voor wie de slaap niet kan vatten

Dat Sofia Coppola een mysterieuze en filmische vrouwelijke sfeer op het doek kan toveren, dat bewees ze eerder met o.a. the Virgin Suicides en Lost in Translation. Daarom des te ontgoochelender dat ze met Priscilla een saaie film naar het publiek brengt.

Share

Priscilla is een biografische film gebaseerd op de memoires Elvis and me van Priscilla Presley. De film vertelt het verhaal van het leven van Priscilla en haar vaak ingewikkelde relatie met Elvis Presley. 

De recensies waren veelbelovend: een controversiële film die het verhaal eens radicaal anders vertelde. Vermoedelijk zijn de recensenten boomers of oudere millennials voor wie Elvis Presley en Priscilla gisteren op de voorpagina’s pronkten, want voor zij die het verhaal niet kennen: er valt eigenlijk weinig te vertellen. Er is niets nieuws, controversieel of radicaal aan. Het verhaal van de patriarchale macho-man en de naïeve girl-next-door zagen, hoorden en lazen we al meer dan genoeg.

Los van het, al dan niet ontbrekende, verhaal, toont de film een selectie prachtige kostuums. Cailee Spaeny gaat gekleed in typische 60’s en 70’s jurken, die de kijkers in combinatie met de decors helemaal in die periode onderdompelen. Met onvoorspelbare muzikale keuzes verrast de regisseur op sommige momenten, waardoor je weer even bij de les bent.

Jacob Elordi, het twee meter lange GenZ sekssymbool dat we kennen van o.a Euphoria, kan je momenteel écht aan het werk zien in Saltburn (via Amazon Prime). Als Elvis krijgt hij de kans niet om zijn talent te etaleren en loopt hij half gedrogeerd (zoals de echte Presley) heen en weer door het beeld te waggelen.

Indien je binnenkort twee uren de tijd hebt, ga dan liever kijken naar:

- Poor Things (vanaf 17/01 in Buda; won de Golden Globe voor Best Picture / Musical or Comedy)
- King’s Land (vanaf 24/01 in Buda)
- Wonka (nog tot 28/01 in Buda)

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok