20231108 DSC03439 Beating Choir Try Out c Eva Michiels
#Cultuur

Beating Choir: verbondenheid vinden in het ritme

In de indrukwekkende voorstelling 'Beating Choir/Chœur battant' wordt een krachtig schouwspel onthuld waar dans, theater en muziek samenkomen om de diepgaande ervaringen van 'Generatie Z' te verkennen. 

Share

Foto: Eva Michiels - BRONKS

"Beating Choir/Chœur battant" is werkelijk een betoverende voorstelling die diep ingaat op de gevoelens van eenzaamheid die jongeren hebben ervaren gedurende de Covid-19 pandemie. Onder de regie van Zoë Demoustier biedt de choreografie een krachtig podium aan de stem van 'Generatie Z', waarbij de getalenteerde dansers Romain Accoe, Aurélie Brassard, Lahja Demoustier, Oumi Niang, Maura Tepperman en Mathieu Thibodeau een cruciale rol spelen.

De multidisciplinaire aanpak, waar dans, theater, muziek en video samenkomen, zorgt voor een indrukwekkende en meeslepende ervaring. De scenografie met witte lijnen en denkbeeldige afbakeningen op de vloer, samen met de interactie tussen de dansers, weerspiegelt op prachtige wijze de eigentijdse thema's en verhalen die de voorstelling wil overbrengen.

20231108 DSC03421 Beating Choir Try Out c Eva Michiels

Wat deze voorstelling zo uniek maakt, is de creatie van een nieuwe taal van ritme om de impact van technologie op het leven van Generatie Z uit te drukken. De dansers bewegen op het tempo van muziek, samengesteld uit interviews en herkenbare deuntjes, die de digitale ervaring van de moderne jeugd belichamen. Hierdoor ontstaat een dynamisch samenspel van expressieve bewegingen, lichaamstaal en geluid dat de diepgaande emoties van 'Generatie Z' op treffende wijze overbrengt.

Bovendien draagt de voorstelling bij aan een gevoel van samenhorigheid. De soundscape en expressieve dans nodigen het publiek uit tot zelfreflectie en scheppen een warm deken van verbondenheid. "Beating Choir/Chœur battant" is niet alleen een kunstwerk, maar ook een ontroerende ervaring die een diepe empathie oproept bij het publiek, ongeacht hun achtergrond of perspectief. Het is een meesterlijke uitvoering die de kracht van kunst als een universele taal van emotie en verbinding benadrukt.

CREDITS

CHOREOGRAFIE & REGIE Zoë Demoustier (België)
ARTISTIEKE MEDEWERKING
Marie-Eve Huot (Quebec)
PERFORMERS
Romain Accoe (België), Aurélie Brassard (Quebec), Lahja Demoustier (België), Oumi Niang (België), Maura Tepperman (Quebec), Mathieu Thibodeau (Quebec)
KOSTUUM
Leila Boukhalfa, Annemie Boonen (België)
MEDEWERKING CONCEPT KOSTUUM
Ange Blédja (Quebec)
MUZIEK
Willem Lenaerts, Pepijn Leenders (België)
LICHT
Martin Sirois (Quebec)
ARTISTIEK ADVIES
Amber Goethals (België)
REPETITOR
Marie-Gabrielle Ménard (Quebec)
AUDIO MONTAGE STEMMEN & INTERVIEWS
Yelena Schmitz (België)
RESEARCH & INTERVIEWS
Annemie Boonen, Creative in Solitude (België)
INTERVIEWS
Romane Van Damme (België)
TRANSCRIPTIE
Romane Van Damme, Ineke Wambeke, Annemie Boonen (België)
TECHNIEK
  Nicolas Fortin (Quebec), Davy Deschepper (België)
Beating Choir / Chœur battant is een co-creatie tussen theatergezelschap Le Carrousel, (Montréal, Canada) en BRONKS theater voor jong publiek (Brussel, België)

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok