Research
#Good to know

WIN 'Research Expedition' op jouw school!

In tijden van informatieoverdaad, fake news en oneindig veel bronnen is een onderzoekersmindset geen overbodige luxe. Tijdens deze 'Research Expedition' workshop dompelen we je klas onder in het leven van een onderzoeksjournalist.

Share

In de eerste sessie definiëren we samen een onderzoeksvraag en maken we een planning op. Je leert alles over journalistieke principes en journalistiek onderzoek. Tussentijds ga je thuis of in de klas verder aan de slag met het veldwerk. In de tweede sessie werken we het achtergrondstuk uit. Je bouwt het journalistieke verhaal op en samen werk je aan de publicatie van een webartikel.

Het traject ziet er zo uit:

Sessie 1: 'start to research' (3 lesuren)
Wat is een onderzoek? We definiëren samen een onderzoeksvraag en leren alles over journalistieke principes. We geven samen vorm aan het verdere verloop en structureren het uiteindelijke artikel. Je leert het belang van teamwork kennen. Eindresultaat:

  • Gedefinieerde onderzoeksvraag
  • Onderzoeksplan
  • Concrete to do's (taken, deadlines, namen)

Veldwerk (3 lesuren OF als huiswerk)
De kersvers onderzoekers gaan aan de slag met desk-research en interviews.

Sessie 2: 'jouw achtergrondstuk' (3 lesuren)
We beginnen met een redactievergadering (wie leerde wat?) Je vormt samen het uiteindelijke verhaal en denkt daarbij aan titel, afbeelding, tekst. Op het einde van deze sessie staat het resultaat van jouw onderzoek online.

Hoe maak je kans om de workshop te winnen?

Vul onderstaand formulier in tegen 30/04/2023. Wij selecteren op basis van motivatie (waarom hebben uw leerlingen nood aan deze sessie?) Wij contacteren je zo snel mogelijk (op 2/05/2023).

Voorwaarden:

  • Kortrijkse school (we komen de workshop in klas begeleiden)
  • Secundair onderwijs (3de graad ASO).
  • 2 x 3 aansluitende lesuren ter beschikking voor de sessies
  • 1 klas/workshop
  • Lokaal met beamer ter beschikking

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok