IMG 2747
Studenten
Onderzoek
#project

Hoe vuiler de kleren, hoe gelukkiger het kind! Voordelen van risicovol spelen

Avontuurlijk spelen heeft heel wat voordelen voor kinderen. Dit project zet het belang daarvan in de kijker, door drempels die jeugdwerkers en leerkrachten ervaren op te sporen en te erkennen. In de mate van het mogelijke worden die weerlegt en reiken we ‘tips and tricks’ aan om ze te verlagen.

Share

Het expertisecentrum Sociale Innovatie van VIVES Hogeschool doet al jaren onderzoek naar 'Avontuurlijk Spelen'. In het kader van hun bachelorproef werken 6 studenten agogisch werk een informatieve podcast uit, die zich richt op jeugdwerkers, leerkrachten en animatoren. Ze vertalen de onderzoeksresultaten in verstaanbare feiten en learnings, ze laten experts aan het woord en lichten wat good practices toe. 

Workshoptraject en coaching

Quindo voorzag de nodige omkadering. De studenten kregen drie verdiepende podcastworkshops. Eentje waarin ze het over 'stem, story en structuur' hadden. De studenten definieerden hun communicatiedoelstellingen, doelgroep en kernboodschap. Zo konden ze doelgericht aan de slag en werd het concept en format op scherp gesteld. Met een korte timeline, storyboard en scenario vertaalden ze hun ideeën richting een concreet geluidsbestand. 

In de sessie 'techniek, materiaal en montage' gingen we samen in op de praktische kant van podcastproductie. De studenten namen zelf verschillende voxpops af. Vanuit Quindo voorzagen we regelmatig coachingmomenten, zodat de studenten vlot met het project konden vorderen. 

Productionele ondersteuning 

Naast flankerende vorming en coaching stond Quindo ook in voor de opnames en postproductie. Weliswaar volgens duidelijke instructies van de studenten. Zo konden zij focussen op de opbouw van hun verhaal en de inhoud en werkten we samen een kwalitatief eindresultaat uit. 

Dit project bouwde verder op een eerdere samenwerking rond Avontuurlijk Spelen, waarin we drie video's maakten. 

De podcast beluister je onderaan deze pagina.

De podcastafleveringen kan je hieronder beluisteren.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok