Whats App Image 2024 05 22 at 13 50 58
Verenigingen en organisaties
Bedrijven
Scholen
Jeugdwerk
Studenten
Onderzoek
#project

Boeken(pod)Kast: zesdejaars van campus Hemelvaart ontpoppen zich als echte podcastmakers

De zesdejaars van Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart stelden op 21 mei hun podcasts voor tijdens een radioshow in onze studio. Met hun podcasts hopen ze leeftijdsgenoten tot lezen aan te zetten. Benieuwd naar het resultaat? Beluister dan hier de radioshow!

Share

Doel om leeftijdsgenoten tot lezen aan te zetten

Voor het vak vrije ruimte op de Sint-Paulusschool, Campus Hemelvaart, kregen enkele zesdejaars de opdracht om een podcast te maken. Het centrale onderwerp? Boeken! De manier waarop ze dat onderwerp zouden aanpakken, stond volledig vrij. Wel moest elke podcast leeftijdsgenoten warm maken om meer te lezen, en die smartphone wat meer opzij te leggen.

Wekenlange onderdompeling in wondere wereld van podcasting

Onder leiding van hun leerkracht Thomas Herrero (bovendien ex-Quindist) en Quindo's Marte kregen de leerlingen zes weken lang workshops rond podcasting. Ze leerden hierin de kneepjes van het vak, van A tot Z: hoe ze hun concept scherp konden stellen, hoe ze een volledig script uit schrijven om dat dan op te nemen en te monteren tot hun eigen podcast.

Stuk voor stuk unieke boekenpodcasts

Op de boekenkast prijken verschillende unieke podcasts. Sommige persoonlijk, andere meer informatief. Maxine, bijvoorbeeld, wijdde haar podcast aan haar pas overleden oma. Ze leest tijdens de podcast het boek uit waar haar oma in haar laatste dagen aan begon. Amber bestudeerde met haar podcast dan weer wat beter is: het boek of de verfilming van dat boek?

Radioshow als toonmoment

Op 21 mei zakten de zesdejaars af naar Quindo om hun podcasts voor te stellen tijdens hun eigen radioshow, gehost door medeleerlinge Lana Gabriels. Ze teaseden elk om de beurt hun podcast, en kozen ook een liedje dat hun ervaring met het podcastproces perfect beschreef.

Benieuwd naar hoe dat toonmoment klonk? Je kan het hieronder beluisteren.

Steun van Vlaamse Overheid

De intense begeleiding en ondersteuning van deze leerlingen door Quindo, werd mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidiesteun van de Vlaamse Overheid. Dit is een zogenaamd 'dynamoPROJECT', waarbij een klas op sleeptouw wordt genomen door een kunstenaar of cultuureducatieve organisatie. In dit project waren wij dat, Quindo.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok