20230906 Amy Van Parys Film Lab Quindo 19 De Ma Re
Verenigingen en organisaties
#project

FilmLab: "Bestemming Gezocht"

In het kader van ons FilmLab maakten de jongeren van De Korbeel, De MaRe en de Patio de kortfilm "Bestemming Gezocht". Met de film willen ze bewustzijn creëren rond de moeilijke en soms ellenlange zoektocht naar geschikte mentale hulp waar heel veel (jonge) mensen de dag van vandaag mee kampen.

Share

Tijdens het FilmLab-traject worden jongeren in een korte tijd ondergedompeld in de wereld van video en film. Ze leren wat een script is, hoe je een verhaal in elkaar steekt, welke invloed camerastandpunten hebben op de kijker en zoveel meer. De vergaarde kennis wordt snel omgezet in de praktijk. De deelnemers gaan er mee aan de slag om hun eigen idee om te zetten naar een kwalitatief eindresultaat.

Medialab Quindo wil met FilmLab faciliteren en ondersteunen. De deelnemers zijn van begin tot eind eigenaar van hun idee en dus ook van het eindresultaat. Zij bepalen het onderwerp, schrijven het script, regisseren en filmen hun video. Tijdens de verschillende workshops en bijeenkomsten leren ze hoe dat nu net allemaal moet.

"Bestemming gezocht"

De jongeren van De Korbeel, De MaRe en De Patio doorliepen als eerste het traject. Tijdens de eerste brainstorm over het onderwerp kozen ze al heel snel om rond mentaal welzijn te werken. Meer specifiek over de zoektocht naar mentale hulp en hoe moeilijk die soms kan zijn. Het resultaat is een kortfilm geworden die bewustheid wil creëren rond de problematiek. Het project werd gerealiseerd met de steun van CERA. 

Bekijk hieronder het eindresultaat.

Unieke ervaring

Begeleiding De Mare:

"Cliënten werden in hun kracht gezet en kregen veel inspraak rond het onderwerp, inhoud, vorm... Blixa heeft kennis van zaken en is toegankelijk in communicatie."

20230906 Amy Van Parys Film Lab Quindo 31 De Ma Re
20230906 Amy Van Parys Film Lab Quindo 44 De Ma Re

Sophie Vande Walle

Deelnemer
Ik weet: dit is één van de dingen uit mijn leven die ik voor altijd zal blijven onthouden! Merci aan iedereen die heeft meegewerkt aan 'Bestemming gezocht', het was een fantastisch avontuur.

Met de steun van

Vlaanderen verbeelding werkt
01 Kortrijk logo 485 pos 1
Logo cera

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok