20230906 Amy Van Parys Film Lab Quindo 13 De Ma Re
Verenigingen en organisaties
#project

FilmLab: "Benjamin"

Tijdens ons tweede FilmLab-traject maakten de jongeren van Aura, Groep Intro en Mentor de kortfilm "Benjamin".

Share

Gedurende het FilmLab-traject worden deelnemers in een korte tijd ondergedompeld in de wereld van video en film. Ze leren wat een script is, hoe je een verhaal in elkaar steekt, welke invloed camerastandpunten hebben op de kijker... De vergaarde kennis wordt snel omgezet in de praktijk. De deelnemers gaan er mee aan de slag om hun eigen idee om te zetten naar een kwalitatief eindresultaat.

Medialab Quindo wil met FilmLab faciliteren en ondersteunen. De deelnemers zijn van begin tot eind eigenaar van hun idee en dus ook van het eindresultaat. Zij bepalen het onderwerp, schrijven het script, regisseren en filmen hun video. Tijdens diverse workshops en bijeenkomsten leren ze hoe dat nu net allemaal moet.

"Benjamin"

Ons tweede FilmLab-traject werd doorlopen door de jongeren van Aura, Groep Intro en Mentor. In de eerste sessie werd meteen een brainstorm georganiseerd om het onderwerp van de video te bepalen. Er kwamen vanuit de jongeren allerlei ideeën uit de bus. Van gamen en pretparken tot het leven als student. Uiteindelijk kwam de groep overeen om rond pesten en de impact ervan te werken.

De kortfilm is gebaseerd op eigen ervaringen van de deelnemers. De film verteld het verhaal van Benjamin, een jongen die gepest wordt op school. Hij geraakt bevriend met zijn pester waardoor hij spijbelt, drugs gebruikt en zelf een pester wordt. Na enkele schorsingen op school beslist zijn moeder hem naar een instelling te sturen. 

Het project werd gerealiseerd met de steun van CERA.  Bekijk hieronder het eindresultaat.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok