Podcasting
Verenigingen en organisaties
Scholen
Jeugdwerk
Studenten
#project

Minipodcast in de klas: dit zijn enkele resultaten!

Dit schooljaar maakten enkele klassen uit het secundair onderwijs hun eigen podcast. Beluister de resultaten hier!

Share

Wedstrijd 'Minipodcast in de klas' over heel Vlaanderen

Dit schooljaar konden middelbare scholen meedoen aan een wedstrijd vanuit Quindo 'Minipodcast in de klas': een hele dag een podcast (leren) maken met je klasgenoten. 

Marte doorkruiste hierbij met een koffer vol podcastmateriaal heel Vlaanderen. Ze nam de leerlingen mee doorheen het hele podcastproces. Na een korte introductie gingen de leerlingen meteen zelf aan de slag met het uitdenken en uitschrijven van hun podcast. Niet veel later volgden de opnames, en tegen het einde van de dag was hun eigen podcast klaar. 

En wees maar zeker: er zitten heel wat pareltjes tussen! Een kleine selectie kan je hieronder beluisteren. ⬇️

Format opgenomen in ons vast aanbod

Het format bleek aan te slaan bij zowel leerkrachten als leerlingen. Het is eens iets anders dan les volgen, hé. Zelf ook proberen met je klas? Of misschien met de jongeren in je jeugdvereniging? Dat kan! Neem een kijkje op 'Maak je eigen podcast' voor meer praktische informatie.

Sint-Ursula instituut Lier

De vierde- en zesdejaars van Campus Sint-Ursula konden vrij kiezen waar hun podcast over ging. Twee uiteenlopende voorbeeldjes kan je hieronder beluisteren.

Athena Drie Hofsteden Kortrijk

De leerlingenraad van Athena maakt met deze podcast duidelijk waar ze voor staan (en maken ze meteen ook reclame om je erbij aan te sluiten).

Atheneum De Tandem Eeklo

Deze vierdejaars werkten met de rode draad 'Wetenschatje', geïnspireerd op 'Het Wetenschapje' van Het Geluidshuis: wetenschappelijke podcasts op kindermaat.

OLVP Bornem

Ook de leerlingen van OLVP Bornem hadden vrije keuze. Enkelen onder hen waagden zich aan een bekende complottheorie.

Scholen Da Vinci Sint-Niklaas

De leerlingen van Villa Da Vinci maakten een podcast rond ethiek, terwijl de leerlingen van Forum Da Vinci zich lieten inspireren door hun opleiding Woordkunst.

Voskenslaan Gent

Deze leerlingen bogen zich allemaal over hetzelfde onderwerp: 80 jaar bevrijding van het Atheneum. Hieronder kan je een voorbeeldje beluisteren.

Benieuwd naar de andere podcasts? Die kan je vinden op onze Mixcloud onder de term 'mini-podcast'.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok