DJ1 9101
Verenigingen en organisaties
Bedrijven
#project

Studio Opgroeien - LIVE RADIO voor vanuit Tour & Taxis

Vrijdag 8 december palmde het Agentschap Opgroeien Tour & Taxis in, samen met Quindo en studenten audio van journalistiek Howest. We maakten van 8u30 tot 16u30 live radio volledig in het teken van kinderen, jongeren en opgroeien. 

Share

Tweejaarlijks organiseert Opgroeien het Congres Opgroeien, een evenement voor meer dan 1500 jongeren, gezinnen, ervaringsdeskundigen, professionals, wetenschappers en beleidsmakers. Zij gaan tijdens het congress met elkaar in dialoog over het recht voor kinderen om kansrijk op te groeien. 

Rode draad van het congres was Studio Opgroeien, een acht uur durende radioshow gepresenteerd door woordvoerder Niels Heselmans. Elk uur nodigde hij een andere jongere uit die op één of andere manier ondersteund werd door Opgroeien om de show mee te presenteren. 

Het redactioneel werk werd verzorgd door de laatstejaarsstudenten journalistiek (keuzetraject audio) van Howest. De studenten waren de hele dag op pad om reportages en vox pops te maken en verslag te doen als vliegende reporter.

Met Quindo stonden we in voor het producen van de show en voor de technische ondersteuning. We zorgden voor de volledige technische omkadering en praktische ondersteuning zodat de presentatie en het redactieteam zorgeloos aan de slag kon gaan: van organisatie en projectmanagement op voorhand tot opbouw en postproductie. Ook inhoudelijk stuurden we mee het redactieteam aan.

De show beluisteren kan zoals altijd op onze Mixcloud. Zelf een verbindend radio of media-idee? Contacteer ons vrijblijvend via info@quindo.be!

Hoe dat eruitzag zie je in de aftermovie van het congres (geen Quindo-productie).

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok