IMG 2151
Verenigingen en organisaties
#project

FilmLab: "De Kras Noord Challenge Show"

De meisjes van Kras Noord in Antwerpen maakten tijdens de derde instalment van FilmLab: "De Kras Noord Challenge Show". Een show waarin ze het tegen elkaar opnemen in verschillende challenges.

Share

Gedurende het FilmLab-traject worden deelnemers in een korte tijd ondergedompeld in de wereld van video en film. Ze leren wat een script is, hoe je een verhaal in elkaar steekt, welke invloed camerastandpunten hebben op de kijker... De vergaarde kennis wordt snel omgezet in de praktijk. De deelnemers gaan er mee aan de slag om hun eigen idee om te zetten naar een kwalitatief eindresultaat.

Medialab Quindo wil met FilmLab faciliteren en ondersteunen. De deelnemers zijn van begin tot eind eigenaar van hun idee en dus ook van het eindresultaat. Zij bepalen het onderwerp, schrijven het script, regisseren en filmen hun video. Tijdens diverse workshops en bijeenkomsten leren ze hoe dat nu net allemaal moet.

"De Kras Noord Challenge Show"

Voor ons derde FilmLab-traject trokken we naar Antwerpen. De tienermeisjes van Kras Noord werden in drie workshops klaargestoomd voor de opnames van hun eigen film. Tijdens de eerste workshop werd er gebrainstormd over het onderwerp. Al snel werd duidelijk dat ze iets grappigs wouden maken. Zo gezegd, zo gedaan: "De Kras Noord Challenge Show" was geboren.

In de show nemen de meisjes het tegen elkaar op in grappige, absurde en extreme challenges. Zo eten ze om het snelst een doos extra spicy noodles op, proppen ze om ter meest eierkoeken in hun mond en raden ze blindelings wat er in de voeldozen voor hun zit. De show wordt op een ludieke manier gepresenteerd door de meisjes zelf.

Bekijk hieronder het eindresultaat.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok