240326 Stad Kortrijk G Sport Compilatie 00 00 24 04 Still004
Verenigingen en organisaties
Bedrijven
Jeugdwerk
#project

Kortrijkse G-sport-clubs in beeld

In Kortrijk zijn er heel wat G-sport organisaties: sportorganisaties waar iedereen terecht kan, ook mensen met een fysieke of mentale beperking. Wij gingen langs bij Karaté Kortrijk, KV Kortrijk, KFC Marke, Judo Kortrijk, Spurs G-basket, BALTI Kortrijk Spurs, Rolstoelbasket Heule en De Watertrappers en brachten hun verenigingen in beeld. 

Share

Hoe gingen we te werk? 

Stad Kortrijk vroeg ons om enkele G-sport-clubs in beeld te brengen. Eerst dachten we na over welk format we hiervoor het best konden gebruiken. De bedoeling was om de video's zo authentiek mogelijk te maken. We deden een intake-sessie met elke G-sport organisatie. Samen maakten we een storyboard. Daarin beschreven we welke mensen en activiteiten we aan bod wilden laten komen. We dachten na over welk gevoel de sporters krijgen bij hun club en hoe we dat gevoel konden overbrengen in de video.

Vervolgens startte het pre-productieproces waarbij we de shoot voorbereidden, een scenario uitschreven en het project pitchten aan onze Young Creatives. Dat zijn ambitieuze Quindo-mediamakers die op zoek zijn naar professionele leerkansen om hun audiovisuele skills verder te ontwikkelen. En dan gingen we aan de slag: filmen, monteren, feedback verwerken en finetunen! 

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de video onderaan deze pagina! ⬇️

Waarom werken we zo? 

We werken altijd op een co-creatieve manier, zowel met organisaties als met onze Young Creatives. Op die manier wint iedereen: de organisaties krijgen een mooie video, met het geld financieren we onze inclusieve mediaprojecten en onze Young Creatives doen professionele ervaring op. Bovendien leren ze organisaties kennen die anders niet direct in hun leefwereld komen. Ook dat ervaren we als een meerwaarde!

"Het is echt nice om in iemands wereld te stappen. De mensen die de clubs trekken en deelnemen aan de activiteiten zijn zeer warme mensen: ze vormen echt één familie waar we zeer hartelijk werden ontvangen. 't Is mooi om te zien hoe ze elkaar omhoog trekken door samen te trainen en straf om te zien hoeveel tijd en energie mensen in hun club steken. Ze kijken echt uit naar hun sportmoment. Echt cool om daar deel van te kunnen zijn!" - Omer, Creative Producer

Zelf ook een mooi project dat je in de kijker wil zetten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier (audiovisuele producties) of door te mailen naar omer@quindo.be

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok