Textielinverbinding
Verenigingen en organisaties
#project

Textiel in Verbinding

Een hartverwarmende ontdekkingstocht naar textiel uit verschillende hoeken van de wereld, en naar de verhalen die in de stof verweven zitten, resulteert in boeiende portretten én verhalen

Share

Geïnspireerd door Textiel in Verzet sloegen FMDO (Federatie van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond), KRAC (Kortrijk aan Culturen), Vormingplus en Texture de handen in elkaar. 

Ze brachten 14 fotografen en evenveel Kortrijkzanen met migratieachtergond bij elkaar. In duo’s trokken zij naar een voor het model betekenisvolle plek in Kortrijk, een stad rijk aan diversiteit, rijk aan culturen. Er werd geposeerd in prachtige gewaden. Dat elk kledingstuk voor de drager méér betekent dan zomaar een stuk stof werd al snel duidelijk. Er schuilen vaak verhalen achter. Een herinnering naar wat ooit was. Een uiting van identiteit en eigenheid. Professioneel fotograaf Lieven Lefere begeleidde de fotografen.

Deze hartverwarmende ontdekkingstocht naar textiel uit verschillende hoeken van de wereld, en naar de verhalen die in de stof verweven zitten, resulteerde in boeiende portretten én verhalen die een mooie aanvulling bieden op ‘Textiel in Verzet’. Het Kortrijkse medialab Quindo capteerde enkele van deze verhalen. Het participatief project 'Textiel in Verbinding' brengt Kortrijkzanen met en zonder migratieachtergrond samen.

De 14 portretten en de 4 audiofragmenten zijn tot en met zondag 16 februari te bewonderen en te beluisteren in de Centrale bibliotheek (Leiestraat 30) en in museum Texture (Noordstraat 28).

18 januari 2020 tot en met 16 februari 2020 | Centrale Bibliotheek en museum Texture

Een realisatie in samenwerking met onze partners Vormingplus, FMDO, KRAC, Quindo en stad Kortrijk.

Met oprechte dank aan fotograaf Lieven Lefere die het begeleidingstraject van de fotografen op zich nam.

Het verhaal van Menqa

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok