Het verhaal van de grote hond die met haar gsm naar het stadhuis belde
Verenigingen en organisaties
Scholen
Jeugdwerk
Studenten
#project

Luisterspel: 'Het verhaal van de grote hond die met haar gsm naar het stadhuis belde'

Mediamakers Felix, Marthe, Yehor en Mohanad maakten onder begeleiding van Antigone en Quindo samen een luisterspel. Iets over een grote hond die met haar gsm naar het stadhuis belde...

Share

Hoe kwam het luisterspel tot stand?

Antigone en Quindo organiseerden de workshopreeks 'Plankenkoorts: maak een luisterspel!'. Vier zaterdagnamiddagen lang brainstormden mediamakers Felix, Yehor, Marthe en Mohanad over een verhaal dat ze konden omzetten tot een luisterspel. 

Ze dachten zelf aan geluiden om het verhaal te ondersteunen. Daarbij ontpopten ze zich als echte foley-artiesten: ze dachten na hoe ze bepaalde geluiden konden nabootsen met voorwerpen zoals een glas, een dobbelsteen en zelfs een microgolf. 

De laatste zaterdagnamiddag kropen ze dan de studio in en vertolkten ze met amper drie stemmen alle verschillende personages die in het luisterspel aan bod kwamen. Het was een intensieve opnamemiddag, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Waar gaat het luisterspel over?

Georges de wetenschapper vond een doodgewone kartonbruine hond op straat. Hij noemde haar Mira en besloot ermee te experimenteren. Dat experiment was zo'n succes dat hij met Mira grootse plannen had. Maar daar dacht Mira anders over...

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok