20160122 Workshops WWRT c Djanlissa Pringels JXS4727
Verenigingen en organisaties
Jeugdwerk
#project

We Will Remember Them: jongerenreporters langs het lichtfront

‘We Will Remember Them’ kadert binnen de herdenking van 100 jaar Grote Oorlog, een actueel thema in onze streek. Kinderen en jongeren uit instellingen voor bijzondere jeugdzorg vzw De Korf (Kortrijk) en 02 (Loker) werken vier jaar lang aan het project.

Share

In verschillende ateliermomenten worden ze klaargestoomd om de frontlinie van WOI af te wandelen. Bij Quindo leren de gasten alles om zelf reporter te worden en uitgebreid verslag uit te brengen van de staptochten. Andere workshops, voorzien door vzw ZIT-In, gaan over theater, fotografie. De gasten maakten onder andere zelf postkaarten om tijdens de staptochten te versturen. Maaike Cafmeyer ontfermt zich als trotse meter over het project.

Van januari tot april werkten 10 jongeren iedere woensdagnamiddag aan hun media skills. Ze maakten verschillende radioshows, leerden hoe ze interviews moesten afnemen, fotografeerden intigrerende plaatsen in Kortrijk en leerden de foto’s bewerken en online plaatsen, ze verfilmden hun eigen verhalen… Ze kregen persoonlijke tips van Studio Brussels enige echte Linde Merckpoel.

Enkele van de jongeren kregen de kans om Koningin Mathilde te ontmoeten. Zij bezocht de Radio Respect-werking van Quindo op 12 april 2016. 

Stad Kortrijk gaf hen de opdracht een bevraging te doen van de jongeren op het Conservatoriumplein, omdat ze die zelf niet bereikten. In augustus 2016 wandelde de groep het lichtfront af, ‘In Vlaamse Velden,’ en brachten de hele tocht nauwkeurig in beeld. De VRT kwam zelfs even meewandelen.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok