Videoclip
Verenigingen en organisaties
Jeugdwerk
#project

Videoclip: 'In het spoor van Isi en Esther' naar Auschwitz

Tijdens de eerste week van de paasvakantie trokken 18 Kortrijkse jongeren uit De Korf, een instelling bijzondere jeugdzorg, naar Auschwitz. Zowel vooraf als tijdens de reis probeerden ze zich zo goed als mogelijk te verplaatsen in de hoofden van Isi en Esther

Share

Isi en Esther waren twee Joodse kinderen die in de zomer van 1942 werden afgezet aan een Kortrijks klooster. Hun moeder werd gedeporteerd naar Auschwitz en werd er ook vermoord. Dat traject hebben de jongeren nu opnieuw afgelegd: vanuit Kortrijk, via Kazerne Dossin in Mechelen met de trein naar Krakau en dan te voet naar het concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau.

De jongeren hebben zich tijdens drie ateliers voorbereid op de reis. In één van die ateliers volgden ze een uniek traject bij medialab Quindo: tijdens zes sessies werkten ze samen aan een eigen muzieknummer met bijhorende videoclip. De jongeren werden daarvoor begeleid door professionals van De Stroate, De Stern, Quindo en KREW Collective.

De videoclip ging in première op 25 maart, tijdens het tiende verjaardagsfeest van Quindo, in aanwezigheid van de Kortrijkse burgemeester Ruth Vandenberghe en Schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok