7 EAD32 A9 044 C 4847 BF85 83774 C2 FACB1 1 105 c
Verenigingen en organisaties
#project

FilmLab: "TV 2C op bezoek bij het Scheldeoffensief"

De spelers van theaterlabo Het Scheldeoffensief maakten tijdens ons FilmLab een fictieve reportage. In de reportage brengt 'TV 2C' een bezoekje aan het Cultuurhuis in Merelbeke.

Share

Gedurende het FilmLab-traject worden deelnemers in een korte tijd ondergedompeld in de wereld van video en film. Ze leren wat een script is, hoe je een verhaal in elkaar steekt, welke invloed camerastandpunten hebben op de kijker... De vergaarde kennis wordt snel omgezet in de praktijk. De deelnemers gaan er mee aan de slag om hun eigen idee om te zetten naar een kwalitatief eindresultaat.

Medialab Quindo wil met FilmLab faciliteren en ondersteunen. De deelnemers zijn van begin tot eind eigenaar van hun idee en dus ook van het eindresultaat. Zij bepalen het onderwerp, schrijven het script, regisseren en filmen hun video. Tijdens diverse workshops en bijeenkomsten leren ze hoe dat nu net allemaal moet.

Het Scheldeoffensief

Het Scheldeoffensief is een gespecialiseerd theaterlabo voor bijzondere mensen. Een plek waar goesting en talent voor theater bij (jong)volwassenen met en zonder beperking wordt opgespoord, uitgedaagd en getoond aan een breed publiek.

Tijdens het FilmLab traject maakten de deelnemers een fictieve reportage waarin de reportageploeg van TV 2C een bezoekje brengt aan het Cultuurhuis in Merelbeke, de plaats waar elke dinsdag het theateratelier van Het Scheldeoffensief doorgaat. Met de reportage wouden de spelers tonen hoe het er tijdens zo'n atelier aan toe gaat en waar ze allemaal toe in staat zijn. "We willen aantonen hoe we meer zijn dan onze beperking." verteld Mieke, een van de deelnemers.

Bekijk hieronder het eindresultaat.

"We willen aantonen hoe we meer zijn dan onze beperking." - Mieke

Toonmoment

Op 4 juni 2024 wordt de reportage voor het grote publiek getoond tijdens een toonmoment. Naast de reportage wordt ook een voorstelling gegeven. Hier zullen bezoekers een blik kunnen werpen op hoe het er tijdens zo'n theateratelier aan toe gaat. Meer weten? Surf naar www.hetscheldeoffensief.be

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok