Ze namen verschillende interviews af, gefilmd door freelancer Tor Decraene. Van Zuidwest leerden de leerlingen wat erfgoed precies is. Dankzij het project maakten ze intensief kennis met de lokale erfgoedtraditie van de Feesteworp en de geschiedenis ervan.
Het project kon niet bestaan zonder de enthousiaste medewerking van het feesteworpcomité. De vorige editie van de Feesteworp was door de coronaepidemie al drie jaar geleden. Het thema van dit jaar ‘The roaring twenties’ verwijst ook naar de periode na de coronalockdowns. De reportages zijn een mooie manier om de traditie in de kijker te zetten en te tonen aan de buitenwereld.
Drie reportages
De klassen maken elk een reportage met een andere insteek. Klas 5A brengt je achter de schermen van de Feesteworp en toont welke voorbereiding er nodig is voor het tweejaarlijkse evenement. Klas 5B focust op de editie van dit jaar met als thema ‘The roaring twenties’ en klas 5C belicht de geschiedenis van de Feesteworp. Om de reportage te maken interviewden de leerlingen niet enkel leden van het feesteworpcomité, maar ook bezoekers, vrijwilligers van de Feesteworp en Jeugdhuis KRAK dat al vaak deelnam met een wagen aan de feesteworpstoet.
Op donderdag 22 december 2022 toonden de leerlingen trots hun werk in Spikerelle in Avelgem.