Stopmotion IMG 1558
Scholen
#project

Stopmotion-talenten in de vrije tijd

De leerlingen gingen aan de slag met verhaallijn, decorbouw, foto- en audio-opnames en montage. 

Share

Voor het project ‘Talent in de Vrije Tijd’ organiseerde Quindo een stopmotionreek. Na een verkenningsfase gingen de leerlingen aan de slag met de verhaallijn, decorbouw, foto- en audio-opnames en montage. Het doel:

  • Ontwikkeling van digitale- en sociale vaardigheden stimuleren
  • Talentontwikkeling

De app die gebruikt werd is gratis beschikbaar, de leerlingen kunnen er thuis dus verder mee aan de slag. Ander gebruikt materiaal om hun creativiteit te triggeren: klei, papier, draad, karton, etc. De opnames werden uitgevoerd met een tablet, een ringlight en onze radiostudio op Quindo.

Quindo past in al haar activiteiten de mediaproductiemethodiek toe. Aan de hand van mediaproductie worden vaardigheden versterkt, altijd vertrekkend vanuit de krachten van de deelnemers. Bij het gebruik van deze methodiek wordt een cliëntgerichte aanpak gehanteerd. De jongeren staan centraal in het proces en zitten zelf aan het stuur van het workshoptraject, zo zijn ze eigenaar van hun product. Ze bepalen zelf de groepen, hun rol in de groep, het thema, de verhaallijn, de lengte en de ingesproken audio. De volledige workshop werd verdeeld over 7 weken met telkens 1,5u per week. 

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok