BANG
Jeugdwerk
#project

Kinderen maken horror-kortfilm 'BANG'

De wijk 'Lange Munte' werd drie dagen lang omgetoverd tot een ware filmset, 27 kinderen en jongeren werkten er samen aan de kortfilm ‘BANG’. Ze namen een groot deel van de productie voor hun rekening. Ze schreven zelf een scenario, werkten aan een storyboard en stonden in voor het betere acteerwerk.

Share

In januari 2018, tijdens Budget Games, kozen de kinderen van de Lange Munte er onder andere voor om zelf een film te maken. Dat deden ze binnen het project ‘Jong Kortrijk Spreekt!’ van stad Kortrijk. Het filmproject werd begeleid door vzw Quindo samen met de buurtsportwerking van Ajko. Verder was er ook ondersteuning van de buurtwerking van het OCMW en Howest.

“Het werd al snel duidelijk dat het een griezelige film zou worden. Zo speelt een deel van de film zich af op de begraafplaats. De kinderen vertrokken vanuit hun eigen leefwereld en gebruikten ook de wijk als decor. Zo spelen onder andere ook freinetschool De Baai en het ontmoetingscentrum een rol in het verhaal”, vertelt onze jeugdwerker Broos Claerhout (Quindo) die het project in goede banen leidde.

De film vertelt het verhaal van een meisje dat het graf van haar oma gaat bezoeken. Hoewel haar daar iets bijzonder beangstigends overkomt, is ze ook ongelofelijk nieuwsgierig en waagt ze zich aan een tweede bezoek. Sam Rooseboom, Ayman Haqiqi en Yana Mulleman spelen de hoofdrollen. “Het was een toffe ervaring, maar soms wel erg koud en veel wachten; nu weten we hoe het komt dat filmsterren zoveel geld verdienen!” lacht Sam.

Tijdens drie intensieve dagen leerden de kinderen alles over de opbouw van een verhaal en konden ze aan den lijve ondervinden hoe het er op een professionele set aan toe gaat. Een goed uitgerust camerateam blikte de kortfilm in, stond in voor de kwaliteitscontrole en de uiteindelijke afwerking. Daarvoor werkte Quindo samen met verschillende freelancers, waaronder Michiel Lateur, Samuel Vansteenkiste en Joey Tuyaerts (STOKEDHOUSE).

De kortfilm ging in première op woensdag 5 december in de Kortrijkse Budascoop, in de aanwezigheid van 140 kinderen, ouders en sympathisanten.

Buurtwerkster op de Lange Munte, Rebecca Denys getuigt: "niet enkel bij de kinderen was er een groot samenhorigheidsgevoel. Ook de ouders vonden elkaar in de fierheid voor de prestaties van hun kinderen. Ze zaten dan ook allen samen in de Budascoop, in spanning te wachten op het eindresultaat."

Herbekijk de volledige film hieronder. De foto’s vind je helemaal onderaan.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok