IMG 4188
Jeugdwerk
#project

In beeld gebracht - #HACK & HerstelAcademie voor Jongeren

In het kader van Rode Neuzen Dag wilden Ash, Jason en Elise een reeks video's maken om aan volwassenen te tonen hoe ze beter kunnen reageren op mentale problemen van jongeren. We dachten samen een concept uit en gingen aan de slag. 

Share

De HerstelAcademie voor Jongeren wil het mentaal welzijn van jongeren bespreekbaar maken en versterken. Alle initiatieven worden door jongeren georganiseerd. Via Jasper van Hackpand kwamen Ash, Jason en Elise bij Quindo terecht.

Samen bedachten we hoe we in beeld konden brengen hoe zij zich voelen bij reacties die zij krijgen van volwassenen op mentale problemen die zij ervaren. We bedachten een idee waarbij zij op camera reageerden op reacties die ze soms te horen krijgen van hun omgeving. 

We schreven samen het videoscript, kozen quotes waarmee we aan de slag konden gaan, bouwden de set voor de video en maakten de video. Hun resultaat zijn vijf thematische video's.

Naast de video over afleiding zoeken, maakten we ook nog video's over veralgemenen, negeren en minimaliseren, onbegrip en schuldgevoelens geven.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok