Blog image 5 hero
#Event

Feijoada: waar zintuigen geprikkeld worden

Feijoada is niet enkel een Braziliaans recept. Het is ook de naam van een voorstelling die het recept als uitgangspunt neemt om de koloniale nalatenschap van het land in vraag te stellen en te transformeren in een feest dat muziek, dans, tekst en eten combineert.

Share

En daar zijn de performers, choreograaf Calixto Neto, verhaalverteller Ana Laura Nascimento en muzikant-componist Yuro Romão, zeker in geslaagd. Doorheen de voorstelling worden de zintuigen van de aanwezigen geprikkeld. Dit enerzijds door de geuren en de geluiden van het eten dat live gemaakt wordt. Anderzijds ook door de prachtige klanken van de aanwezige muzikanten.

De performers geven zich letterlijk en figuurlijk bloot tijdens de voorstelling. Ondanks het verrassende beeld past het bij de sfeer en de boodschap die zij wilden overbrengen: de culturele geschiedenis van hun land, Brazilië. Doorheen de performance word je als publiek gedwongen om stil te staan bij de inhoud die zij brengen. Een gedicht, wat rustigere muziek en het aanpassen van de lichten die de tuin, waar de act plaatsvond, omringden te dimmen, trekt je mee in de diepte van je ziel en laat je stilstaan bij het verleden van hun cultuur.

Blog image 5

Ondanks dat de rode draad van het verhaal een zwaar thema met zich meedraagt, slaagt Calixto Neto er nog steeds in om ook op een ludieke en losse manier de boodschap over te brengen. Een mooi evenwicht tussen de ernst van de zaak, maar met een vleugje vermaak erbij.

Het publiek kreeg de kans zich te lossen, niet alleen van de stoelen waar ze in het begin van de avond aan gekluisterd zitten, maar ook van hun emoties. Ze worden uitgenodigd door de crew rond danser Calixto om deel te nemen aan de verschillende dansen waardoor alles ontpopt als een waar volksfeest.

De bijna drie uur durende act vliegt als het ware voorbij. Na meegesleurd te worden in een creatieve stroom van verschillende aangrijpende verhalen, dansen en de geuren van het eten, worden de aanwezigen getrakteerd op het Braziliaanse gerecht.

Blog image 5 1

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok