Sinksen23
#Nieuws
#Event

Dit was Radio Rooksignaal op Sinksen '23

Net zoals ieder jaar is het ook dit weekend weer van #AltijdSinksenNooitMeerWerken! Quindo maakt elke dag tussen 16u en 19u Radio Rooksignaal, live vanuit het Belfort. Hier vind je een overzicht van alle hoogtepunten uit de Sinksenshows.

Share

Sinksen gemist? Dat los je heel eenvoudig op! Doorblader de foto-albums op Facebook en doe nog effekes alsof het nog Sinksen is! 

Fotoreportage zaterdag

Fotoreportage zondag

Fotoreportage maandag

Wilde Westen

De organisatoren van het Wilde Westen kruipen tijdens dit Sinksenweekend opnieuw op het dak van De Kreun. En jij bent daar ook welkom. Op zaterdag kon je gaan genieten van onder meer Vieze Meisje en Tuff Guac. Wie er op zondag allemaal langskomt? Communicatieverantwoordelijke Siel Tallieu vertelt het je hier zelf.

Hoe ziet jouw ideale Sinksenweekend eruit?

We zijn altijd heel benieuwd naar hoe jij Sinksen gaan beleven. Daarom stuurden we reporters Anne-Laure en Orphée op pad met de vraag: "Hoe ziet jouw ideale Sinksenweekend eruit?" De antwoorden? Die vind je hieronder! 

Kelly Above Average

Ondertussen een vaste waarde op de Sinksenfeesten, Kelly en Tim. Na de succesvolle speeddates van afgelopen jaren brengen ze dit jaar iets nieuws. Samen met cirQ staan ze dit jaar op de Grote Markt. 

De Machienerie

In het Kortrijkse Begijnhofpark bouwde De Machienerie een kermisdorp vol met installaties, verschillende intermezzo’s en diverse attracties. Onze reporters Amy en Floor gingen bij Maarten Janssens langs voor een kort gesprek.

Wat associeer je met de Far West?

Waar denken de Kortrijkse Sinksenvierders aan bij het horen van 'Far West'? Een hoed en een pistool? Of toch iets anders? Reporters Anne-Laure en Orphée gingen op onderzoek. Bekijk hun verslag hieronder!

JH De Reflex - Nachtshift

Jeugdhuis De Reflex organiseert elk jaar Nachtshift, een Drum and Bass feest. Het doel van de organisatie? Drum and Bass opnieuw op de kaart zetten. Dit jaar vond de tiende editie van het festival plaats aan de skatebowl van Kortrijk. Reporters Amy en Floor gingen de sfeer opsnuiven.

De Stroate

Ook de mensen van de Kortrijkse hiphop-academie, De Stroate, sloegen hun tenten op aan de skatebowl. Op zaterdag 27 mei kon je er langsgaan voor een rap- en een dance battle. Onze reporters spraken met Ouarda Bouchti van De Stroate.

Polé Polé

Ook aan muziek geen gebrek tijdens Sinksen 2023. Op het Schouwburgplein kan je op het foodtuckfestival Polé Polé het hele weekend genieten van hapjes en drankjes, in combinatie met beats van diverse dj's. Ook daar passeerden onze reporters op zaterdag.

Fun K Town

Op Kortrijk Weide vind je Fun K Town. "De unieke openluchtlocaties aan De Vuurschaal & Onder de brug op Kortrijk Weide zorgen voor een prachtige setting en sfeer", klinkt het bij de organisatie. Dat wilden onze reporter Amy en Floor ook wel met hun eigen ogen zien. 

Habibeats

Ook de Durfbar in BK6 is een van de places to be op Sinksen 23. Op zaterdag was er onder andere 'Habibeats'. Onze reporter Orphée was heel benieuwd naar wat dat allemaal inhoudt. Ze passeerde even in de mooiste tuin van Kortrijk voor een gesprek met Angelina Toemasian.

Koninklijke Muziekvereniging en Gunther Neefs

Günther Neefs doorkruiste de meest mythische van alle wegen: de US Route 66. Hij ging er op zoek naar de roots van de Amerikaanse muziek. Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan, onder leiding van Bart Feys, brengt samen met Günther deze muzikale reis tijdens hun optreden op het Jozef Vandaleplein.

Strafstudie

De dj's van Strafstudie palmen het Nelson Mandelaplein in tijdens in Sinksenweekend. Onze reporters Amy en Floor gingen eens horen wat er allemaal gaat gebeuren. Dat gesprek kan je hieronder nog een bekijken.

Danstudio Dance & Glitter: initiatie linedancing

Wie Far West zegt, zegt ook linedancing. Bij dansstudio Dance & Glitter weten ze alleszins hun beentjes te bewegen. Ze kwamen langs in onze radiostudio met een groot dansgezelschap om ons de kneepjes van het vak te leren! Of dat ook gelukt is? Oordeel vooral zelf!


Herbeluister Radio Rooksignaal

De volledige uitzendingen kan je hier herbeluisteren.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok