LAUD foto 2 - banner
#Redactie
#Nieuws
#Muziek

Stukgelopen vriendschap zorgt voor twijfels en dat verwerkt LAUD in 'Pink Lipstick'

Het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen is opnieuw begonnen. Met twee deelnames op haar naam blikken we samen met LAUD, Laura Duymelinck, terug op haar avontuur. Eén ding is zeker: ze heeft niet stilgezeten. In januari kwam haar recentste videoclip 'Pink Lipstick' uit.

Share

Foto: Kathleen Kenens (Zeta Pictures)

Gevoelens omzetten in muziek, dat is wat LAUD deed bij het nummer 'Pink Lipstick'. “Het nummer gaat over een vriendschap die volledig fout is gelopen. Ineens zag die andere persoon de vriendschap op een andere manier en langs mijn kant was dat niet zo. Ik heb het daar moeilijk mee gehad, want dat was echt een heel goede vriend. Maar uiteindelijk heb ik die vriendschap moeten verbreken."

"Door die vriendschap lijkt het een soort spel waarin je staat. Daarom dacht ik aan ‘why did you pull me in this game?’” Tijdens de videoclip zie je plots ook een geweer. “Dat is een metafoor om het verhaal naar mezelf te brengen. Vaak zat ik ook met mezelf in een strijd of ik juist een goed of een slecht persoon was.”

KIJK: DE NIEUWE VIDEOCLIP 'PINK LIPSTICK' VAN LAUD

'Pink Lipstick' is een nummer van haar album ‘Our Lives In Colors' waarin elk nummer naar een andere kleur verwijst. “Ik ben iemand die heel hard aangetrokken wordt tot kleur. Ik draag ook veel kleuren. Zo ben ik op het idee gekomen om dat te verwerken in mijn muziek. Aan elke kleur heb ik een andere emotie gekoppeld."

LAUD zit ook niet stil. Ondertussen is ze bezig met een nieuw album en hoopt ze binnenkort met haar band te mogen optreden. “Ik ben ook aan het samenwerken met DJ’s en andere producers. Daarnaast komen er ook internationale projecten aan. Dus er staat nog veel op de planning.”

LUISTER: LAUD OVER HAAR NIEUWE VIDEOCLIP EN THE VOICE VAN VLAANDEREN

THE VOICE VAN VLAANDEREN

Nu het nieuwe seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' is begonnen, blikt LAUD terug op haar deelname. Zij nam in totaal twee keer deel en kwam telkens tot in de battles. In 2021 sloot ze aan bij team Tourist LeMC en het jaar erop zat ze bij team Natalia. "Die twee teams zijn een wereld van verschil. Tourist LeMC is ook een rapper, dus dat is helemaal iets anders dan echt een zangeres. Maar ik heb bij beiden gewoon andere dingen geleerd."

Alle interviews van tijdens de Week van de Belgische Muziek kan je nalezen op onze blogpagina.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok