STAKE20 Nel Samyn
#Nieuws
#Muziek

Metalband STAKE viert 20ste verjaardag met grote show in LandMarck Kortrijk

Feest! Want STAKE wordt 20 jaar! De West-Vlaamse metalband viert dat met een exclusieve show op 1 november 2024 in LandMarck Kortrijk. "Het wordt de grootste en zotste show van ons leven, en het enige live concert in 2024.”

Share

Foto: © Nel Samyn

De West-Vlaamse band STAKE wordt dit jaar 20 jaar. De mannen vieren die verjaardag op 1 november 2024 met een grote show in LandMarck in Kortrijk. "We gaan daar voor 1.500 mensen een exclusieve show geven", vertelt STAKE-gitarist Cis Deman. "Met exclusieve merch, eigen STAKE-bier en we gaan zelf ook hamburgers bakken voor onze fans."

"Zonder de mensen die altijd naar onze concerten komen kijken en die onze platen kopen, zou er misschien zelfs niets te vieren zijn", zegt Cis bij Alexander. "Er zijn al heel wat diehard fans die al een hele lange tijd komen kijken naar optredens. Om die nostalgische gevoelens naar boven te halen, zullen we ook oude foto’s van optredens tonen."

LUISTER: CIS DEMAN (STAKE) OVER GROTE VERJAARDAGSSHOW

"Mijn beste herinnering uit de afgelopen jaren? Ik denk aan Pol'and'Rock, een groot festival in Polen. We mochten daar voor 70.000 man spelen op de mainstage. Maar wij wisten niet dat het op een grote stage zou zijn", lacht Cis. "Echt heel onvoorbereid, met één gitaar, aangekomen en dan mogen spelen voor zoveel mensen. Dat was wel zot."

Dat verjaardagsfeest in Kortrijk is het enige live concert van STAKE dit jaar. Achter de schermen werkt de band volop aan nieuwe muziek. "In december zijn we efkes naar de 4AD in Diksmuide geweest om wat ideetjes te verzamelen. Nu zijn we volop aan het schrijven en bijna in record-modus. Dus ik vermoed dat die plaat er al zal zijn tegen 2025. Misschien spelen we ook al een nieuwe liedje op 20 jaar STAKE? Wie weet…"

Tickets voor de verjaardagsshow zijn vanaf vrijdag 15 maart om 10 uur verkrijgbaar op de site van STAKE. Wegens groot succes staat er ook al een tweede show gepland, op 2 november 2024.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok