The Black Gasolines Bulex Road Rock
#Redactie
#Nieuws
#Muziek

The Black Gasolines komt met nieuw album: "al twee dagen non-stop bastracks aan het opnemen"

Al twee dagen non-stop in de studio aan het werken aan een nieuw album, maar toch mag Quindo Bradley Remorie, zanger en bassist van The Black Gasolines, even storen. Tijdens 'De OnderBelichting' polst Merijn even naar het ontstaan van de band en wat de plannen van voor de toekomst zijn.

Share

Foto: Els Bollaert

De band The Black Gasolines bevat alleen maar West-Vlaams bloed. Vier jonge muzikanten vonden elkaar op een jonge leeftijd via een soort Tinder voor muzikanten. "Het is nu ongeveer zeven jaar geleden dat ik Lukas, de gitarist, heb leren kennen via een zoekertjeswebsite die toen populair was. Je kon daar muzikanten zoeken en zo een band starten of toch proberen", lacht Bradley Remorie.

Onlangs was er ook een bandledenswitch bij The Black Gasolines. "We hadden andere ideeën en ambities en zo zijn we een beetje uit elkaar gegroeid. Dus soms is verandering nodig, om een stap in de goede richting te zetten", zegt Remorie bedenkelijk. Zo kreeg de band een nieuwe drummer Henri Vervaeke en een toetsenist Nant Vandevyvere. 

LUISTER: BRADLEY VAN THE BLACK GASOLINES OVER TINDER VOOR MUZIKANTEN EN NIEUW ALBUM

The Black Gasolines is oorspronkelijk begonnen met het coveren van nummers, maar al snel was het een droom om eigen muziek uit te brengen. "De covers waren voornamelijk om de set op te vullen en om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk konden live spelen. Maar vanaf de tweede of derde repetitie begonnen we al met eigen nummers te schrijven."

De toekomst voor The Black Gasolines ziet er goed uit. "Ik zit nu zelfs in de studio met de producer. We zijn eigenlijk al twee dagen lang non-stop bastracks aan het opnemen voor het nieuwe album. Dus dat komt er sowieso nog aan in 2024. We hopen daarmee dan ook weer op tour te gaan. Er staat ondertussen al één datum vast. Ik denk eigenlijk dat ik dat nog niet mag zeggen, maar het is een festival in Luxemburg. Daarnaast komen er zeker nog optredens aan."

LUISTER: HET VORIGE ALBUM VAN THE BLACK GASOLINES DATEERT VAN 2021

Tijdens de Week van de Belgische muziek maakte de jongerenredactie elke dag radio. Alle interviews kan je nalezen op onze blogpagina.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok