Dressed Like Boys c Alexander Deprez 4
#Nieuws
#Muziek

Dressed Like Boys brengt eerste single 'Nando' uit: "Persoonlijke aspect? Dat begint al in de titel"

Jelle Denturck heeft met 'Nando' een eerste single van zijn soloproject 'Dressed Like Boys' uitgebracht. Verder werkt hij ook aan een eerste album. "Het is heel persoonlijk, echt uit het leven gegrepen."

Share

Foto: © Alexander Deprez

We hebben er lang naar uitgekeken en nu is het zover: Dressed Like Boys brengt met Nando een eerste single uit. Dirk.-frontman Jelle Denturck vertelde tijdens De OnderBelichting al dat hij met het soloproject rustigere en persoonlijkere muziek wil brengen. "Dat persoonlijke begint al in de titel", zegt Jelle. "Mijn vriend heet Nand en ik noem hem altijd Nando. Het nummer gaat over een specifiek nachtje uitgaan en over de dingen die daar gezegd en gedaan zijn."

Jelle timmert ondertussen rustig verder aan het debuutalbum van Dressed Like Boys dat er in de lente van 2025 aankomt. "Het is de bedoeling dat we doorheen het jaar zeker nog drie of vier singles gaan lossen. Het ligt allemaal klaar en ik heb zin om het te delen. Maar in deze tijden met Spotify moet je dat wat spreiden in tijd."

LUISTER: JELLE DENTURCK OVER EERSTE SINGLE DRESSED LIKE BOYS

"Toen ik de plaat aan het schrijven was, had ik geen echt plan. Het was eerder een vorm van zelfonderzoek. Ik wilde eens kijken waar ik stond in mijn leven. 'Wat ontbreekt er? Wat zit wel al goed?' De plaat gaat wel over mezelf, maar ik wil mezelf niet in de spotlight zetten. Ik wil gewoon onderzoeken wat het is om mij te zijn of wat het is om mens te zijn."

Het persoonlijke aspect zal ook verder doorheen de plaat aanwezig zijn. "De muziek gaat bijvoorbeeld ook veel over mijn seksualiteit. Gay zijn is nog niet altijd even evident, zelfs niet in België. Dat is wel een thema dat dus vaak aan bod komt."

LUISTER: NANDO IS DE EERSTE SINGLE VAN DRESSED LIKE BOYS

Vorige week speelde Jelle op de Open Mic in Het Depot in Leuven. "Ik vond dat énorm fijn. In Het Depot leeft dat echt, dat staat daar stampvol. Iedereen was zo lief, zo aandachtig en zo enthousiast, dat het wel naar meer smaakt. Op voorhand was ik nerveus want ik speel zelden echt solo, dus ik voelde mij heel kwetsbaar. Maar ik heb er enorm van genoten, dat ga ik zeker nog doen."

Dressed Like Boys speelt op 25 april in Minard in Gent. Maar het soloproject van Jelle Denturck staat ook op de affiche voor Campo Solar in augustus. Binnenkort komen daar nog enkele concerten bij. "Het is logisch dat organisatoren nog niet meteen een band gaan vastleggen die nog geen muziek online heeft staan. Maar dat is nu dus wel het geval", lacht Jelle.

Zelf een suggestie voor De OnderBelichting? Contacteer onze muziekredactie via emilie@quindo.be!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok