Arend Delabie Femke Appeltans
#Redactie
#Nieuws
#Muziek

Lotto Wild Talent en selectie Humo's Rock Rally: 2024 wordt hét jaar van Arend Delabie

Het Kortrijks talent Arend Delabie werd net verkozen tot Lotto Wild Talent voor 2024 en binnenkort doet hij een gooi naar een plaats in de finale van de Humo’s Rock Rally. Maar tot die tijd blijft hij lekker muziek maken vanuit zijn slaapkamer.

Share

Foto: Femke Appeltans

Het jaar 2023 sloot Arend Delabie goed af als Lotto Wild Talent. Daarin gaat het Wilde Westen op zoek naar een artiest of band uit de regio Kortrijk die zijn de eerste stappen in de muziekwereld wil zetten. "Eind 2024 komt er een eigen release show in De Kreun in Kortrijk waar ik dan de eerste single kan releasen", zegt Arend tijdens 'De OnderBelichting'.

LUISTER: AREND DELABIE OVER MUZIEKWEDSTRIJDEN EN ZIJN SLAAPKAMER

Naast Lotto Wild Talent is Arend Delabie ook geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes van de Humo's Rock Rally 2024. "Het zijn twee losstaande dingen. Maar doordat we bij het Wilde Westen vaak gaan samenzitten om te zoeken waar er groeimarge zit, komt dat natuurlijk ook van pas bij de aanloop van de Rock Rally." Terwijl hij zich voorbereidt op de Humo's Rock Rally, blijft Arend nuchter en kalm. "Ik probeer wel level-headed (nuchter, red.) te blijven. De concurrentie is niet niets."

WAT BRENGT 2024 NOG?

"Naast het lanceren van een eigen single, probeer ik ook veel op te treden zoals in kleine cafés. Zo hoop ik ook te groeien in live optreden en ervaring opdoen voor de release show. Tussendoor ga ik volop experimenteren met opnames om die eerste single precies zoals ik 'm in mijn hoofd heb te krijgen. Verder sta ik op 1 februari wel met soloshow in Tielt. En in maart speel ik ook bij Crate Records."

"Ik maak de meeste muziek vanuit mijn kot in Gent. Het is dus nog steeds bedroom production."

Tijdens 'De OnderBelichting' kreeg Quindo de exclusieve kans om een nog niet uitgebracht nummer van Arend Delabie te laten horen. "'Stain' is eigenlijk één van mijn oudste songs en die heeft altijd al een speciaal plekje. Ondertussen heb ik het lied al zoveel aangepast en veranderd. Het is momenteel nog een demo, maar als die ooit gereleaset wordt dan zal die dicht in buurt liggen van deze versie."

Het nummer 'Stain' is opgenomen in zijn slaapkamer in Kortrijk. "Daar is het allemaal begonnen, maar ondertussen studeer ik aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Dus ik heb daar een studio ter beschikking als ik een nodig zou hebben. Toch maak ik nog de meeste muziek vanuit mijn kot in Gent. Het is dus nog steeds bedroom production."

Wil je meer onderbelicht talent leren kennen? Check dan onze blogpagina, want tijdens de Week van de Belgische muziek sprak Quindo elke dag met andere opkomende artiesten!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok