#Muziek

"Ik geloof wel dat in de lockdown muziek mij er soms doortrekt"

Iedereen heeft het weleens moeilijk en dat is heel normaal. Toch durven velen niet over hun problemen te praten. Met de website kzitermee.be wil Logo Leieland mensen die met een vraag zitten en hulp zoeken, ondersteunen. De West-Vlaamse band Zinger maakte een lied om de campagne mee bekend te maken.

Share

Om de kzitermee-campagne wat kracht bij te zetten, koos de organisatie ervoor om een lied te maken. De West-Vlaamse band Zinger zette zich achter dat project. Muziek is een universeel gegeven vinden de initiatiefnemers, vandaar ook de keuze voor de single. In het nummer heeft Pieter Deknudt, de zanger van Zinger, het over de club waar niemand over vertelt.

Pieter vertelde in een interview met Alexander dat ze bij het maken van de lyrics veel gepraat hebben met de mensen van LogoLeieland. Tijdens die gesprekken beseften ze dat er een groep bestaat van mensen die zich niet altijd goed voelen, en dat iedereen soms wel eens tot die groep behoort. Door die mensen "club" te vernoemen, proberen ze de drempel te verlagen om te praten over je gevoelens.

Muziek zelf vindt hij ook heel belangrijk om mensen te helpen. "Ik geloof dat muziek heel veel kan kanaliseren, dat muziek heel krachtig is. We merken dat zelf op concerten, dat we heel vaak veel emoties losweken bij mensen. Ik geloof eigenlijk wel, als ik voor mezelf spreek bijvoorbeeld, dat muziek mij toch wel in de lockdown, dat mij dat er toch wel soms doortrekt. Dat kan u gewoon effejes in een andere sfeer brengen, dat zorgt voor afleiding."

Alexander Ballekens had afgelopen zaterdag een gesprek met Pieter Deknudt over dat lied. Dat interview vind je hier!

Als je het kzitermee-lied nog eens wil beluisteren, hieronder vind je de volledige versie mét videoclip.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok