High hi
#Muziek

High Hi over hun optreden in OLT Rivierenhof

We kennen High Hi allemaal van hun deelname aan de Nieuwe Lichting en van de monsterhit Daggers. Afgelopen donderdag speelde het trio in OLT Rivierenhof in Antwerpen. We kregen de kans om te bellen met Anne-Sophie van High Hi om even terug te blikken naar dat optreden op één van de mooiste plekjes in Vlaanderen.

Share

Na de passage van Crooked Steps, The Radar Station en Sunday Rose was het donderdag aan de leden van High Hi om het beste van zichzelf te geven in OLT Rivierenhof. Alexander belde tijdens #Ballekens met Anne-Sophie, gitariste en zangeres van High Hi. Ze vertelde dat het concert in Antwerpen één van hun beste optredens was. 'We hebben wel al enkele toffe concerten kunnen geven, maar deze was toch wel één van de beste', klinkt het bij Anne-Sophie. Ook afgelopen zomer kon je High Hi enkele keren aan het werk zien, het hoogtepunt van die mini-concerten was toch wel de passage op de zomerbar van Rock Werchter. Toen we vroegen welk optreden ze het tofste vond, moest ze toch wel even nadenken. 'Het is heel erg moeilijk om de 2 optredens met elkaar te vergelijken aangezien het concept van beide locaties ook totaal verschillend is', voegde ze eraan toe.

Door de populariteit van Daggers is de band op een hele korte tijd ontzettend bekend geworden. Toen ze in 2014 deelnamen aan de Nieuwe Lichting hadden ze ook totaal niet verwacht dat Rock Werchter hen dit jaar zou vragen om een optreden te geven. 'Uiteraard waren we wel ontzettend blij toen ze ons vroegen voor het festival', vertelde ze.

Rivierenhof was zeker niet de laatste locatie waar High Hi speelde. Binnenkort staan ze nog in de Ancienne Belgique in Brussel, dat concert is ondertussen wel al volledig uitverkocht. Maar niet getreurd, voor de mensen die er graag eens bij willen zijn, er staan nog optredens gepland. Alle info vind je op de Facebookpagina van de band.

Je kan het interview uit #Ballekens hieronder nog eens beluisteren.

Check Daggers, de hit van High Hi, hieronder! Zin gekregen om de band zelf aan het werk te zien? Goed nieuws, want ze treden zaterdag 19 september op in de buurt. Je kan ze in Harelbeke aan het werk zien in de Kloostertuin. Alle info daarover vind je hier.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok