Brightlightssmooeye
#Muziek

Mooneye over de nieuwe single 'Bright Lights'

Op vrijdag 29 oktober bracht Mooneye hun nieuwe single Bright Lights uit. Hiervoor werkten ze samen met Meskerem Mees, bekend van haar hit Joe en de winnares van Humo's Rock Rally. Tijdens een marathonuitzending van #Ballekens vertelde Michiel van Mooneye over de nieuwe single.

Share

De Zwevegemse band Mooneye bracht afgelopen vrijdag een nieuwe single uit. Tijdens #Ballekens belde Alexander met zanger Michiel. Het nieuwste nummer heet Bright Lights en past eigenlijk wel bij deze coronacrisis. 'De mensen zijn in deze vreemde periode op zoek naar een lichtpuntje', vertelde Michiel. 'Het is dus heel toepasselijk om het nummer nu te lossen, maar het is geschreven voor de coronacrisis.' De band werkte voor Bright Lights ook samen met Meskerem Mees. Ze werd dit jaar bekend met haar hit Joe en won afgelopen maand ook Humo's Rock Rally. Michiel vond het heel fijn om ermee samen te werken. 'Het voelde heel natuurlijk aan en alles verliep vlotjes', lachte hij.

De nieuwe maatregelen hebben ook deze keer een grote invloed op de cultuur -en evenementensector. Voor Mooneye worden er geen concerten geschrapt, omdat het de bedoeling was dat de band vanaf februari 2021 weer volop zou spelen. Voorlopig houden ze zich aan die planning, maar ze hopen vooral dat die concerten kunnen doorgaan.

Marathonuitzending

Door de verstrengde coronamaatregelen moet ook Muziekcentrum TRACK de deuren sluiten. Alexander Ballekens en Emiel Martens vonden het jammer dat het er nu zo stil is en besloten op zaterdag 30 oktober van 10u tot 19u een marathonuitzending te doen. Alexander belde onder andere met Michiel van Mooneye over hun nieuwe single.

Je kan het interview met Michiel uit #BALLEKENS hieronder nog eens beluisteren.

De prachtige samenwerking tussen Mooneye en Meskerem Mees kan je hier terugvinden.

 

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok